Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Ghebe de cultură, de vânzare în Piaţa Moldovei!


   Focșănencele pot face zacurscă de ghebe! De cultură, nu culese din pădure, căci din cauza secetei acestea nu prea au crescut. Un kilogram de ghebe se vindea, ieri, la prețul de 15 lei. „Sunt crescute în crescătorie, la fel ca și ciupercile pleurotus. Se îngrijesc și apoi se culeg”, își lăuda marfa vânzătorul.
Cumpărătorii nu prea s-au grăbit să le și cumpere, din cauza prețului cam piperat.
   Ieri, prețurile la restul legumelor expuse spre vânzare în Piața Moldovei erau mai mici decât de obicei, ceea ce a surprins pe multe gospodine. Astfel, un kilogram de roșii se vindea cu prețuri începând de la 1,5 lei până la 4 lei, în funcție de calitate. Castraveții se vindeau cu prețuri între 1,5 lei și 2 lei, iar ceapa cu 2 lei kilogramul, varza cu 3 lei kilogramul. Cartofii aveau prețuri între 1,3 și 1,5 lei kilogramul. Pepenii pentru murat costau 2 lei kilogramul, iar cei de masă 1,5 lei kilogramul. Å¢elina și păstârnacul se vindeau cu 3 lei kilogramul, iar dovleceii cu un leu bucata. Gogoșarii și ardeiul kapia roșu aveau prețuri cuprinse între 2 și 3,5 lei kilogramul. „Am făcut pentru prima dată în viața mea zacuscă și am decis să mai fac o tură. Așa că m-am aprovizionat cu legume și borcane, de 400 de grame, că așa mi-a spus toată lumea. Nu m-am decis dacă tura a doua să fie tot cu vinete sau și cu ciuperci. Ghebele pe care le-am văzut în piață mi se par ca scumpe. Nu știu dacă am bani să cumpăr… mă mai gândesc”, ne-a spus Diana.
   De pe tarabe nu lipseau nici plantele medicinale, cum ar fi pedicuța, care este folosită pentru tratarea afecțiunilor hepatice. „Cine vede că nu mai dă rezultate medicamentele, vine și se interesează de plante medicinale. Lumea încearcă și din astea”, spunea vânzătorul. Persoanele amatoare de fructe de pădure puteau cumpăra cătină, la prețul de 8 lei kilogramul, afine, la 25 lei pentru un kilogram, dar și zmeură, deși în unele locuri aceasta avea… viermi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?