Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Simpozion Naţional de Pictură, la Lepșa


   Consiliul Județean, prin Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale, Artelor și Meseriilor (CJPCTAM), și Uniunea Artiștilor Plastici din România au organizat cea de-a doua ediție a Simpozionului Național de Pictură. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 25-31august, în localitatea Lepșa, comuna Tulnici.
   La această ediție au fost invitați să participe artiști plastici cunoscuți, din întreaga țară: prof. univ. Dana Acea, prof. univ. Suzana Fântânaru, prof. univ. Adriana Lucaciu din Timișoara, conf. univ. Zamfira Bârzu din Iași, prof. univ. Marilena Preda Sânc, prof. univ. Åžerbana Dragoescu, lector univ. Dana Frumușanu, Florica Prevenda din București, Marilena Zărnescu și Daniela Gaftea din Bacău.
   „Fiecare artist plastic participant va dona o lucrare pentru patrimoniul instituției. Simpozionul Național de Pictură are ca scop identificarea noilor direcții și tendințe în arta plastică, promovarea și recunoașterea artiștilor  plastici contemporani români, care pot aduce o contribuție importantă la dezvoltarea acestui domeniu în România, acesta evoluând alături de celelalte arte și integrându-se în contextul artistic actual, în care noile tehnologii se impun din ce în ce mai mult”, transmite Liviu Nedelcu, managerul CJPCTAM.
   Lucrările realizate în cadrul Simpozionului de Pictură de la Lepșa vor face obiectul unei expoziții cu prilejul Zilei Unirii din 24 Ianuarie 2013

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?