Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Perioada reducerilor a dus la creşterea vânzărilor


   Magazinele de produse textile și încălțăminte s-au golit de marfă pe perioada reducerilor. De la fuste și bluzițe de vară până la rochii, sandale și papuci, toate au avut mare căutare după ce comercianții le-au redus prețurile chiar și cu 70 la sută din valoarea inițială. „Noi am vândut aproape tot ce am avut din produsele de vară. Reducerile au fost făcute până la 70 la sută și din acest motiv am vândut aproape tot. La noi, reducerile au fost atât la textile cât și la încălțăminte”, ne-a declarat Dragomira Melnic, șefa unui magazin.
   Motivul pentru care cumpărătorii s-au îngrămădit să achiziționeze aceste produse este vara prelungită, care le-a permis să mai îmbrace ținute de vară chiar și la sfârșitul acestei luni. „Am făcut reducere la tricourile pentru vârsta 0-3 ani, pentru că vine sezonul rece, dar acestea pot fi cumpărate pentru grădiniță”, ne-a declarat Laura Anca, patronul unui alt magazin.
   Nu a fost de neglijat nici procentul reducerilor, mai ales că unele produse s-au ieftinit și cu 70 la sută. Spre exemplu, un tricou pentru copii care costa 50 de lei putea fi cumpărat cu 15 lei, o pereche de sandale care costa 100 de lei putea fi achiziționată la prețul de 30 de lei. O fustă, al cărei preț era 69 de lei, la reducere putea fi cumpărată cu 29 de lei.

Sezonul reducerilor poate continua și în octombrie

   Conform legislației în vigoare, comercianții pot scoate la vânzare produse specifice anotimpurilor primăvară – vară, cu reduceri de preț în perioada august- octombrie. Potrivit comisarilor de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC), clienții trebuie să știe să se ferească de publicitatea înșelătoare. Vânzările de soldare sunt însoțite sau precedate de publicitate și anunțate sub denumirea de „soldare/soldări/solduri” și printr-o reducere de preț, Ele au ca efect vânzarea acceleratã a stocului de mãrfuri, dintr-o structurã de vânzare cu amãnuntul, în scopul reînnoirii sezoniere a sortimentului de mãrfuri.
   Produsele care pot fi supuse soldãrii sunt articolele de îmbrãcãminte, articolele de blãnãrie și pielãrie, confecțiile, tricotajele, inclusiv lenjeria, țesãturile, marochinãria, încãlțãmintea și articolele sezoniere de sport și turism, alte produse stabilite ca făcând parte din categoria produselor sezoniere. Stocul de produse, propus pentru soldare, trebuie să fie constituit în prealabil, cu cel puțin 15 zile înainte de data de debut a vânzării de soldare și nu va fi reînnoit după constituire sau în cursul vânzărilor de soldare.„Deocamdată la sediul instituției noastre nu a ajuns nicio plângere care să să reclame publicitatea înșelătoare”, ne-a declarat comisarul Dumitru Dilă, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?