Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Vrâncenii au înghiţit pastile de peste 5 milioane de lei


   Fondurile alocate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea pentru eliberarea de rețete compensate și gratuite au fost epuizate. Președintele CAS, Mihai Copaci, susține că acest lucru nu îi va afecta pe pacienți, deoarece farmaciile vor elibera în continuare rețete compensate și gratuite. „Luna aceasta a fost consumul mai mare. Nu se pune problema sistării eliberării de rețete compensate. Farmaciștii știu foarte bine că la finele lunii, când vor veni cu facturile, banii li se vor deconta. Tot la finele lunii, după ce vom vedea cu cât s-a depășit prevederea bugetară, vom solicita o suplimentare pentru a deconta facturile”, spune Mihai Copaci. 
   Prevederea bugetară pentru luna august la capitolul rețete compensate și gratuite a fost de aproximativ 5 milioane de lei, până în prezent aceasta fiind depășită cu 120 mii  lei. 
   În altă ordine de idei, spitalele din Vrancea au primit, luna aceasta, o suplimentare bugetară în valoare de 3 milioane de lei. Președintele Casei de Asigurări de Sănătate ne-a spus că acești bani provin din fondul de rezervă. „După primul semestru, legea ne permite să accesăm fondul de rezervă. Astfel, s-a deblocat 5% din fond. S-a solicitat pe 18 iulie deblocarea, iar luna aceasta s-a primit suma de 3 milioane, care a fost dată spitalelor”, ne-a precizat Mihai Copaci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?