Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

GALERIE FOTO: Unul dintre violatorii adolescentului din Mărăşeşti a ajuns în arest


   Ionuț Cristi Nechita, în vârstă de 20 de ani, unul intre tinerii acuzați că au violat un băiat de 16 ani în plină stradă, în noaptea de luni spre marți, a fost arestat preventiv, ieri, pentru 29 de zile. Prietenul său, M.M.J., de 17 ani nu a putut fi propus pentru arestare pentru că nu posedă acte de stare civilă. Procurorii l-au reținut pe Nechita încă din cursul zilei de marți și ieri l-au dus în fața magistraților de la Judecătoria Focșani fiind propus pentru arestare. Pentru următoarele 29 de zile, acesta va rămâne în arest.
   Chiar dacă în fața polițiștilor nu au vrut inițial să recunoască fapta, ulterior au declarat tot ceea ce au făcut băiatului de 16 ani. Potrivit unor surse oficiale, modul în care victima a fost abuzată sexual a fost mai mult decât umilitoare, pe strada Cuza Vodă din Focșani, pe marginea trotuarului. Cei doi agresori care susțin că erau într-o stare avansată de ebrietate după ce ar fi consumat circa patru litri de bere i-au luat băiatului cei opt lei pe care îi avea la el și apoi l-au pus să se dezbrace. Ar fi întreținut simultan relații intime cu el. Strigătele de durere și disperare ale adolescentului au fost auzite de către o patrulă a Poliției care trecea în acel moment prin zonă.
   Unul dintre băieți a fost prins imediat în timp ce cel de-al doilea a reușit să scape și a fost găsit la o fermă din Gugești, unde lucra ca zilier.
   Procurorii care au anchetat cazul s-au confruntat cu o situație deosebită. Deși ambii băieți au recunoscut că au participat la comiterea faptelor, pentru M.M.J. nu s-a putut face propunere legală pentru că nu avea acte de stare civilă. Acesta nu avea nici certificat de naștere, nici buletin de identitate, anchetatorii neputând face nicio propunere pe numele unei persoane care scriptic nu există. Acesta posedă doar un document eliberat de maternitate prin care se atestă că s-a născut viu.
   Procurorii ne-au explicat că procedura de înregistrare tardivă a nașterii se face prin instanță și durează câteva luni. Este necesară efectuarea unei anchete sociale, a unei expertize medico-legale și altor proceduri pentru ca băiatului să i se facă documente de stare civilă. „În prezent, băiatul se află în Centrul de Minori. O să îl mai ținem acolo ca să putem rezolva cu actele. Am mai avut un caz similar și a durat cam două termene la instanță pentru ca să se emită hotărârea. Ulterior este necesar ca aceasta să rămână definitivă pentru ca să se poată emite actele de stare civilă. Din experința pe care o avem, am observat că cei care ajuns în Centrul de Minori se mai cumințesc”, a declarat prim-procurorul parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, Luminița Dogaru.
   Nu numai agesorul ar putea avea nevoie de asistență psihologică pentru a reveni la o viață normală, ci mai ales victima care a trecut printr-o adevărată taumă. Despre P.I., în vârstă de 16 ani, se cunoaște că face parte dintr-o familie dezorganizată și nu se știu motivele pentru care acesta se plimba în toiul nopții pe stradă. Acesta a primit îngrijiri medicale imediat după faptă, fiind condus la spital de către polițiști.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?