Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

„Biblioteca de Vacanță” revine în Grădina Publică


   Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea invită focșănenii, cu mic, cu mare, să vină, începând de luni, în Grădina Publică, unde va fi organizată a VII-a ediție a „Bibliotecii de vacanță”. Aceasta se desfășoară în perioada 27 – 31 august, între orele 16.30 – 19.30. „Biblioteca de vacanță se înscrie în manifestările de tradiție ale Bibliotecii Județene și readuce în atenția comunității noastre cartea și lectura, bazându-se pe diversitatea tematică a cărților expuse, care sunt pentru toate categoriile de vârstă – de la preșcolari, elevi și studenți, până la adulți și vârstnici. Comunitatea focșăneană beneficiază gratuit de aceleași servicii ca și la sediile bibliotecii: înscriere, împrumut, restituire, consultare și rezervări de titluri. Acest program are rolul de a promova ți stimula lectura în familie și de a atrage spre lectură un număr cât mai mare de cititori”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre. Programul de anul acesta al „Bibliotecii de vacanță” își propune să îmbine latura instructivă cu cea interactivă.
    Astfel, luni, la deschiderea programului, bibliotecarii și cititorii se vor cunoaște și vor lectura împreună cărțile preferate. Marți, cei prezenți vor putea asista la un spectacol de divertisment gratuit oferit de bilbiotecă și realizat de 12 voluntari italieni, membri ai organizației de caritate „Viviamo In Positivo” din Italia. Grupul de voluntari sosește la Focșani cu sprijinul colaboratorului instituției vrâncene de caritate, Asociația „Rom pentru Rom” din Panciu. Miercuri, cititorii care doresc vor audia unele opere în lectura unor voci celebre ale scriitorilor clasici români iar joi, la ora 18.00, focșănenii sunt invitați să-i cunoască pe „Scriitorii noștri”. Este vorba de scriitorii vrânceni care vor împărtăși din experiența lor și vor oferi un moment de lectură publică. Cu acest prilej va fi lansat și Concursul literar „Oana Diana Renea” la care sunt invitați să participe cu proză sau poezie, elevii ciclului primar și gimnazial.
   Cei mai talentați copii vor fi premiați în cadrul activităților dedicate Centenarului Bibliotecii Publice din Focșani ce va avea loc toamna aceasta. Vineri, „Biblioteca de vacanță” va lua sfârșit, cu programul „Cărți de luat acasă” de care vor beneficia toți cititorii ce vor trece pe la standurile bibliotecii din Grădina Publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?