Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Bacalaureatul de toamnă debutează astăzi


   Examenul de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie, debutează astăzi cu prima probă orală, cea de evaluare a competențelor de comunicare în limba română. La această probă sunt așteptați să participe 289 candidați. Potrivit oficialilor din cadrul Inspectoratului Åžcolar Județean, fiecare centru poate stabili în mod individual ora de debut a acestei probe, între orele 9.00 – 12.00.
   Sesiunea de toamnă a Bac-ului se va desfășura, respectându-se întocmai normele metodologice aplicate în cadrul primei sesiuni. Astfel, candidații vor fi supravegheați de camerele video, iar în sala de examen, candidații vor trebui să se prezinte doar cu cartea de identitate și un pix sau un stilou. Orice alte dispozitive sunt total interzise, iar în cazul în care un candidat este surprins că nu respectă aceste indicații, va fi sancționat cu eliminarea din sala de examimare.
   Cea de-a doua probă orală, de evaluare a competențelor de comunicare într-o limbă străină, va fi susținută în zilele de 21 și 22 august. La această probă sunt așteptați să participe 253 de candidați, care își vor etala cunoștințele la limba engleză, 66 de candidați care au optat pentru limba franceză și doar trei candidați vor susține această probă la limba spaniolă. La proba de evaluare a competențelor digitale, ce se va desfășura în zilele de 23 și 24 august, sunt înscriși 284 de candidați.
   La sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat s-au înscris 1.677 candidați, 475 dintre ei provenind din seriile anterioare. De asemenea, s-au înscris și absolvenți de liceu care au susținut și promovat examenele de corigență.
   Prima probă scrisă va avea loc pe 27 august, la limba și literatura română, pe 29 august se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar pe 31 august proba la alegere a profilului și specializării. Pe 2 septembrie vor fi afișate rezultatele, până la orele 16.00, iar depunerea contestațiilor se va face în intervalul orar 16.00- 20.00. Rezolvarea contestațiilor se va face în intervalul 3-4 septembrie, iar afișarea rezultatelor finale va avea loc în 5 septembrie.
   Pentru susținerea sesiunii din toamnă a examenului de Bacalaureat, au fost stabilite cinci centre de examen, la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” și Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”, toate din Focșani. De asemenea, vor fi și două centre de corectare a tezelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?