Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

În Biserica din Piaţa Unirii va sluji un nou preot


   Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, din Piața Unirii din Focșani, are un nou paroh, în persoana preotului Constantin Enoiu. Concursul pentru ocuparea postului, rămas vacant în urmă cu două luni, după ce preotul Tudor Marin a fost ucis chiar în lăcașul de cult, a abut loc lunea trecută. „Examenul a fost luni și preotul Constatin Enoiu a reușit să-l promoveze. El va mai sta la Cârligele până când Preasfințitul va numi un alt preot la biserica din Cârligele. Până atunci rămâne preotul Gheorghe Constantin”, ne-a spus părintele protopop Nicolae Cobzaru.
   După nefericitul eveniment de acum două luni, parohia „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” a fost condusă de preotul Ioan Dragu, care este și inspector școlar, după care a slujit preotul Gheorghe Constantin, acesta fiind numit pe perioadă determinată.
   „M-am înscris la examen ca orice preot și cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit să merg mai departe. Cred că peste o lună sau poate mai mult, o să slujesc efectiv la parohia «Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul»”, ne-a declarat părintele Constantin Enoiu. El este preot în comuna Cârligele de 17 ani, timp în care a reușit să construiască o biserică și o casă de prăznuire.
   Potrivit unor surse, la examen s-a înscris, inițial, cinci preoți. Pentru ca un preot să fie numit paroh al unui lăcaș de cult trebuie să susțină o probă scrisă din dogmatică și una orală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?