Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Americani în vizită la Crucea Roșie Vrancea


   Elgder Michael și Lorna Francom, directori de servicii umanitare ai „Bisericii lui Isus Hristos a sfinților din zilele din urmă” din America, au vizitat, ieri, Filiala de Cruce Roșie Vrancea și proiectele acesteia de la Mărășești și nu numai, cu intenția de a le selecta pe acelea pentru care au disponibilitate să acorde ajutor. Cei doi misionari vor rămâne pentru un an în România, înlocuindu-i pe colegii lor membri ai aceleiași Biserici, Vicky și Randy Wolsey, din Edmonton, Canada, care au adus ajutoare vrâncenilor în martie a.c. „Soții Francom au preluat ștafeta de la soții Wolsey, rămânând în misiune umanitară în țara noastră pentru un an. Ei au contactat diverse organizații nonguvernamentale din România printre care și Filiala noastră de Cruce Roșie. Au vizitat proiectele noastre de la Mărășești, au vizitat cartierul Modruzeni pentru a vedea cine beneficiază de ele și le-am prezentat și celelalte proiecte ale noastre. Ei își vor selecta din lista de nevoi ale beneficiarilor noștri, pe acelea pentru care au disponibilitatea de a ajuta”, a declarat Rodica Davidean, directorul instituției vrâncene de caritate.
    În luna martie, a.c., Vicky și Randy Wolsey au donat beneficiarilor Crucii Roșii și unor vrânceni care au suferit de pe urma înzăpezirii din iarnă, alimente în valoare de 4.000 de lei precum și 39 de sobe. „Suntem în România de 18 luni, iar cupluri ca și noi, voluntari de la Biserica noastră, mai sunt plecați în misiuni umanitare în 175 de țări. În august ne vom întoarce în Canada și în locul nostru va veni aici alt cuplu. Suntem voluntari, finanțați din surse proprii și suntem implicați în mai multe proiecte umanitare. Am donat deja, de exemplu, 1.000 de fotolii rulante în toată țara, inclusiv în Vrancea, la Buzău am dus, acum, de asemenea, sobe. În România, biserica noastră a venit în 1990, avem aici 2.000 de membri, iar în toată lumea 14 milioane. Ei donează voluntar din veniturile personale pentru a contribui în campaniile umanitare”, a declarat, la vremea respectivă, Randy Wolsey.
   Misiunea acestuia și a soției lui o vor duce mai departe acum, vizitatorii americani de ieri ai Filialei de Cruce Roșie Vrancea, Elgder Michael și Lorna Francom.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?