Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Participanţi mulţi la maratonul „Pe aici nu se trece!”


   Asociația Română pentru Propagandă și Istoria Aeronauticii, structura centrală și ARPIA, filiala Focșani în parteneriat cu Ro Club Maraton și Direcția pentru Sport și Tineret Vrancea organizează astăzi, ediția a doua a maratonului „Pe aici nu se trece!”. Acesta va avea loc între localitățile Mărăști și Mărășești, pe un itinerar care include locuri în care ostașii Armatei Române au purtat cele mai crâncene bătalii în Primul Război Mondial, pentru apararea gliei străbune.
   „Pe aici nu se trece!” a spus cu 95 de ani în urmă, generalul Eremia Grigorescu implusionându-și ostașii să apere poarta Moldovei, în fața adversarilor. În cinstea victoriei din 6 august 1917 și în memoria ostașilor căzuți la datorie, la Mărășești a fost înălțat, între anii 1923 și 1938, Mausoleul de la Mărășești, care este cel mai impunător din țară și printre cele mai maiestuoase de acest fel din Europa. În inima românilor, această bătălie are un loc special datorită eroismului de care au dat dovadă ostașii români și a faptelor de arme ale sublocotenentului Ecaterina Teodoroiu, căpitanului Gri-gore Ignat, generalului Eremia Grigorescu și mai ales, a legendarului său îndemn.
   Startul va fi dat din fața monumentului de la Mărăști. Traseul va continua prin fața Monumentului Francez din Varnița, Monumentului închinat Ecaterinei Teodoroiu, de la Străoane și Monumentului din Panciu. Maratoniștii vor aprinde o torță și la Cimitirul German, aflat pe traseul maratonului. Alergarea va continua pe la  Monumentul de la Tișița, ce are inscrisul „Pe aici nu se trece” și se va încheia la Mausoleul de la Mărășești, unde va fi efectuată și festi-vitatea de premiere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?