Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Școala din Chiricari, comuna Nereju, a ars din temelii


   Școala cu clasele I-IV din Chiricari, comuna Nereju, s-a făcut scrum. Clădirea a ars în noaptea de miercuri spre joi. Focul a izbucnit în urma unui  scurtcircuit electric și a distrus acoperișul, băncile, două săli de clasă, calculatoare și cancelaria. Primarul comunei, Ion Păucă, a precizat că se fac demersuri pentru construirea unei școli noi, având în vederea că era închiriată clădirea care a ars.
 
 
   Clădirea Școlii cu clasele I-IV din Chiricari, comuna Nereju, a ars în totalitate, în noaptea de miercuri spre joi. Incendiul ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric. Flăcările au fost anunțate la ora 22.50 și au fost stinse abia ieri dimineață, în jurul orei 4.00.
   După apelul primit la 112, la fața locului au plecat pompierii de la Stația de Pompieri Vidra cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. Până când aceștia au ajuns la Chiricari, cei care s-au luptat cu flăcările au fost reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Nereju și localnicii, care au aruncat apă cu gălețile. „În urma incendiului, au ars în totalitate acoperișul școlii, construit din lemn cu învelitoare din tablă, cu o suprafață de 70 metri pătrați, două săli de clasă și o cancelarie, trei computere, două birouri și 20 bănci școlare. Evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de scurtcircuit electric”, a transmis plutonier major Florin Olaru, de la ISU Vrancea.
   Autoritățile locale au intrat în alertă, mai ales că peste o lună și jumătate copiii vor trebui să se întoarcă la școală. Primarul Ion Păucă ne-a precizat că unitatea de învățământ era frecventată de aproximativ 100 de copii, școlari și preșcolari. „A luat foc așa, din senin, aproape de miezul nopții și a fost stins în jurul orei 4.00. A ars tot. Noi stăteam acolo cu chirie. Terenul este al nostru, iar clădirea a fost retrocedată. Se spune că de la un scurtcircuit, dar nu știu ce să spun. Lucrările la noua școală ar fi trebuit să înceapă demult, pentru că este un proiect european, dar nu s-a întâmplat nimic, poate și din cauza vechii conduceri a Inspectoratului Școlar Județean. Proiectul este al inspectoratului, dar până acum nu s-a mișcat nimic. Trebuie să găsim soluții, pentru că nu mai este mult și copiii trebuie să înceapă școala. Acum facem informări, deoarece nu cred că se știe de toate problemele, în condițiile în care la ISJ s-a schimbat conducerea de curând”, a precizat edilul.

Conducerea ISJ a informat Ministerul Educației
 
   Inspectorul general adjunct al ISJ Vrancea, Luminița Balaban, spune că a luat la cunoștință despre situația de la Chiricari și a trimis o informare la Ministerul Educației. „Am făcut toate formalitățile necesare și am trimis la minister documentele cu privire la Școala de la Nereju. Am vorbit cu directorul unității de învățământ de acolo și mi-a comunicat că ceea ce a rămas în urma incendiului, nu mai poate reprezenta un spațiu în care copiii să poată învăța. Așteptăm ca mâine (astăzi-n.r.) să primim răspunsul de la minister, pentru a vedea exact cum trebuie să acționăm în această situație. Copiii de la Chiricari trebuie să învețe în spații adecvate, iar pentru acest lucru vom căuta cele mai bune soluții. Anul școlar următor trebuie să înceapă în cele mai bune condiții”, a precizat inspectorul general adjunct Luminița Balaban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?