Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673
Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673

Trei profesori s-au instruit pe tematici europene


   Trei profesori vrânceni s-au instruit la Iași, pe teme europene. Aceștia au participat, săptămâna trecută, la Iași, la cursul de formare continuã  „Pregătirea cadrelor didactice pe tematici europene”, finanțat de Reprezentanța Comisiei Europene în România și impementat de Institutul European Român.
   Proiectul a fost gândit pe trei secțiuni, respectiv pentru învătământ primar, gimnazial și liceal, și se desfãsoară în trei centre regionale, respectiv București, Iași și Cluj. Județul Vrancea a fost reprezentat, la nivel gimnazial, de profesorii Alexandru George Paloșanu de la Cotești, Mihai Vasile Popescu Apreotesei de la Străoane și Ionuț Bercaru de la Popești.
   Temele puse în discuție au fost istoricul și instituțiile UE, principalele politici europene, strategia UE 2020, oportunități de programe educaționale europene și spațiul profesorului, un forum virtual unde cadrele didactice găsesc informații utile derulării activităților propuse. „Consider că acest curs a fost o reușită deplină, datorită organizării fără cusur și a echipei de lucru, formată din Tamara Iordăchescu, Cornelia Predoiu, Mihaela Dumitrescu și Alina Arhire. Competențele dobândite de fiecare dintre participanți vor fi diseminate către colegi prin diferite modalități, de la ședințe de lucru în cadrul catedrelor și comisiilor din școli la participarea cu diferite materiale la grupul yahoo Scoala_UE. Spațiul profesorului, accesibil la adresa http://europa.eu/teachers-corner/index_ro.htm reprezintă un instrument excelent de documentare pe tematici europene pe care l-am descoperit prin acest curs”, a spus profesorul Ionuț Bercaru, unul din participanții vrânceni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?