Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Final de proiect „Obiceiuri sănătoase în Europa“


   Åžcoala cu clasele I-VIII „Alexandru Vlahuță” din Gugești a găzduit, la finele săptămânii trecute, festivitatea de încheiere a proiectului de parteneriat școlar multilateral Comenius „Obiceiuri sănătoase în Europa”. Proiectul s-a derulat, timp de 2 ani, la Åžcoala cu clasele I-VIII din Gugești, în parteneriat cu școli din Spania, Italia și Bulgaria. Principalul obiectiv al proiectului l-a reprezentat promovarea stilului de viață sănătos în rândul tinerilor.
   Activitea de diseminare a avut loc la sediul Consiliului Local Gugești, participând membrii echipei de proiect, profesori și elevi, părinți, primarul localității, Vasile Vatră, dar și viceprimarul comunei, consilieri locali și alți reprezentanți ai comunității locale.
   Elevii au prezentat obiectivele proiectului, respectiv: lucrul în echipă într-un proiect privind educația pentru sănătate, adresat celor de gimnaziu; colaborarea pentru construirea unei conștiințe europene, dar și realizarea unei pagini web comune. De asemenea, s-a discutat și despre  dobândirea abilității de cooperare între elevi, folosind noile tehnologii, despre cunoașterea procesului educațional din diferite țări europene, dar mai ales din școlile implicate în proiect.
   Coordonatorul proiectului, profesorul Anca Martinescu, a afirmat că în afara dobândirii unor abilități de viață sănătoasă, proiectul a reprezentat o bună oportunitate pentru elevi de a lucra în echipă cu ai lor colegi și cadre didactice din UE, ceea ce a dus la o lărgire a orizontului de cunoaștere.
   Dintre tipurile de activități derulate timp de 2 ani, se merită a fi amintite câteva: documentări și dezbateri despre igiena personală, alimentație rațională, boli de nutriție, combaterea consumului de droguri, educație sexuală, realizarea de activități practice, postere, prezentări PowerPoint, workshop-uri, conceperea și prezentarea unor scenete, confecționarea de însemne naționale specifice fiecărei țări participante, organizarea de concursuri, realizarea de panouri tematice ori afișe.
   Directorul școlii din Gugești, profesor Costina Iancu, consideră că implementarea unui astfel de proiect are un impact deosebit atât pentru comunitatea școlară, cât și pentru cea locală. Aceasta este de părere că pe parcursul ultimilor doi ani, elevii au devenit mai încrezători în forțele proprii.
La rândul său, primarul comunei Gugești, Vasile Vatră, crede că acest proiect a permis înțelegerea diferențelor lingvistice și culturale, respectând totodată dimensiunea europeană a promovării unității prin diversitate. În finalul activității, elevii au împărțit participanților pliante, prin intermediul cărora au dorit să promoveze încă o dată proiectul.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?