Ediția: Sâmbătă 21 septembrie 2024 Nr. 6719
Ediția: Sâmbătă 21 septembrie 2024 Nr. 6719

Doar 33 de farmacii pot elibera reţete electronice


   Peste 30 de farmacii din Vrancea, aflate în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate, au intrat în normalitate în ce privește eliberarea noii rețete electronice, care va circula în paralel cu cea clasică până la finele anului în curs.
   Potrivit reprezentanților CAS Vrancea, dintr-un total de 84 de farmacii aflate în contract cu instituția, doar 33 de farmacii din întreg județul pot onora rețetele electronice ale pacienților. Astfel, în Focșani, 25 de farmacii au logistica necesară eliberării de rețete electronice, două fiind în curs de implementare, iar în Odobești și în Panciu, pacienții își pot lua medicamentele în sistem electronic de la câte o singură farmacie.
   De asemenea, în Vânători și în Gugești sunt două farmacii care îndeplinesc condițiile necesare, iar în Å¢ifești două. Reprezentanții CAS au mai precizat că o farmacie din Păunești este în curs de implementare a rețetei electronice. Totuși, după cum ne-au spus unii medici, de la 1 iulie de când a fost introdusă rețeta electronică, în județul nostru au fost eliberate foarte puține prescripții de acest tip, majoritatea optând pentru rețetele clasice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?