Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Vrancea vrea confecționeri, Germania programatori pentru roboți


   Șomerii vrânceni au la dispoziție, în această perioadă, 145 de locuri de muncă declarate vacante de angajatori din județ. Cele mai multe oferte (94) sunt făcute celor calificați ca operator confecționer industrial îmbrăcăminte din țesături, tricotaj și persoanelor care doresc să lucreze ca muncitori necalificați în industria confecțiilor (33). În rest, lista locurilor de muncă vacante dată publicității de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea mai cuprinde patru oferte pentru manipulanți mărfuri, câte trei pentru cei de meserie formator presator plăci brute și electrician de întreținere și reparații, și alte două locuri sunt destinate celor calificați ca fasonator – uscător furnire. Se mai pot angaja, având la dispoziție doar câte un post, vrâncenii de meserie mecanic utilaj, lăcuitor lemn, vânzător și organizator prestări servicii, dar și cei de profesie asistent manager și kinetoterapeut.
   Șomerii cu studii superioare au mai multe șanse de angajare peste hotare, decât în Vrancea. Astfel, în Danemarca sunt căutați un medic patolog și un medic specialist psihiatru, dar și 30 de lucrători calificați în ferme pentru creșterea animalelor. În Norvegia pot încerca să obțină câte un contract individual de muncă vrâncenii specializați ca reparator acoperișuri plate. Angajatori din Republica Cehă au ofertat 20 de locuri pentru manipulatori mărfuri, iar în Germania sunt căutați cei de profesie proiectant mecanică, inginer electrician, manager șantier, manager proiect, asistent medical generalist, programator roboți, programator software și proiectant electrotehnician. 
   Persoanele care doresc să obțină mai multe informații cu privire la locurile de muncă amintite se pot adresa consilierului EURES Mircea Nedelcu, la telefon 0237.230.186 sau inspectorului Melania Bălescu, la telefon 0237.617.964.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?