Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Îngrijirea părului


   Îngrijirea părului nu poate fi tradusă doar prin curățarea lui, ci și prin utilizarea unor produse care să-l întărească, să-i confere strălucire, să-l hrănească și să-l protejeze împotriva deteriorării. După plajă și o baie în apa mării, se recomandă ca părul să fie clătit cu apă dulce, pentru a nu se decoloră. Important este ca înainte de această spălare, părul să se maseze cu ulei de ricin.
   Șamponul nu trebuie să ia contact direct cu pielea capului, acesta se toarnă în palme, apoi pe aplică pe părul umed. Pentru obținerea unor efecte binefăcătoare asupra părului, se recomandă a se adauga în conținutul acestuia extracte de plante ca: salvie, mentă, coada șoricelului, anason, castan sălbatic, musețel. Loțiunile cu sulf sunt recomandate în tratarea seboreei și mătreții.
   Creșterea părului se poate realiză cu ajutorul vitaminelor A, E, F, polenului, lăptișorului de matcă. Pentru parfumarea părului, loțiunile pe bază de lavandă sunt foarte bune. Părul șaten ce înregistrează urme de încărunțire poate fi remediat cu ajutorul decoctului preparat din frunze de castan, de nuc și apă (acest decoct se adaugă în apa de baie). 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?