Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Durerile de gât


   De cele mai multe ori durerile de gât debutează cu senzația de zgârieturi în gât, apoi simțim o durere când înghițim, iar în cele din urmă ne pierdem și glasul. Împotriva laringitelor și inflamațiilor din gât există însă niște remedii naturale foarte bune.
   Natura ne pune la dispoziție o serie de substanțe capabile să combată inflamațiile și să reducă jena pe care o resimțim la fiecare înghițitură. Fie că sunt sub formă de gargară, comprese sau ceai, remediile bunicii sunt de foarte mare ajutor. Un remediu străvechi și recunoscut împotriva durerilor în gât și a tusei este laptele cu ceapă. Laptele are proprietăți calmante, iar ceapa antibacteriale. În plus, acest amestec înseamnă un aport important de vitamina C.
   Eficiente pentru durerile de gât sunt gargarele cu uleiuri eterice. Se pun 3 picături de eucalipt, 2 picături de ulei de santal și 1 picătură de ulei de arbore-de-ceai într-un pahar de apă. Se face gargară de 3 ori pe zi.
   Inhalațiile au, de asemenea, un efect calmant și antiinflamator. Se amestecă musețel, sovârv și cimbru și se toarnă 1 l de apă fierbinte peste 2 linguri de amestec. Se inhalează aburul timp de 10 minute.
Adresați-vă medicului dacă intervine febra sau inflamarea amigdalelor, ceea ce se întâmplă mai ales în cazul copiilor și adolescenților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?