Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Facebook acuzat că îşi impune propriile adrese de e-mail


   Rețeaua de socializare Facebook a fost aspru criticată în cursul acestei săptămâni după ce a implementat o nouă schimbare în profilul fiecărui utilizator, fără să ceară acordul sau să anunțe, precum și un serviciu de geolocalizare considerat o intruziune în viața privată.
   Noua adresă de e-mail vizibilă în orice profil este cea @facebook.com, generată automat pentru mulți utilizatori. Facebook a schimbat adresa de e-mail afișată în profil, însă nu a modificat adresa primară a utilizatorilor, cea către care primesc mesaje de pe site. Această schimbare are ca scop ca serviciul Facebook Messages, supranumit ‘Gmail killer’, să ia locul Gmail și Yahoo! Mail.
   Un purtător de cuvânt al companiei a precizat pentru Le Figaro că utilizatorii ‘erau preveniți de două luni’. În aprilie, Facebook a arătat pe blogul său oficial că dorește să facă ‘modificări’ la serviciul de mesaje, precizând că ‘utilizatorii care au ales deja o adresă e-mail nu vor fi afectați’.
   Pentru Graham Cluley, consultant în securitate informatică la Sophos, ‘site-ul nu a fost clar în mod expres. Obiectivul lui era ca oamenii să folosească tot mai mult adresa @facebook.com și să devină tot mai dificil să ieși din rețeaua de socializare’. Facebook și-a lansat serviciul de mesagerie electronică în 2010, fără succes, ‘până la această schimbare imprevizibilă’, arată site-ul Slate. ‘Intenția site-ului nu a fost să impună un serviciu utilizatorilor, ci să le permită să aibă o adresă e-mail mai coerentă vizavi de contul pe Facebook’, potrivit purtătorului de cuvânt al companiei adăugând că această schimbare de adresă ‘poate fi dezactivată’.
   Facebook s-a angajat în ianuarie, în fața autorității de reglementare a concurenței din Statele Unite (FTC), să nu mai schimbe parametrii de confidențialitate ai utilizatorilor fără acordul lor expres. Dar Facebook afirmă că această modificare nu este decât o schimbare de ‘vizibilitate’ și nu de confidențialitate. 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?