Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Patru pădurari, trimişi în judecată


   Mai mulți pădurari vrânceni au fost trimiși în judecată pentru că au fost implicați în tăieri ilegale de arbori. Potrivit anchetatorilor, cei patru silvicultori ar fi marcat mai mulți arbori decât aveau aprobați, ajutând astfel unele firme și persoane fizice care aveau deschise expoloatații silvice să taie mai mult decât aveau voie.
   În fața instanței de judecată vor ajunge Gabriel Pricop, de 34 de ani, din Focșani, Costică Bacău, de 50 de ani, șef de district, Gabriel Bucur, de 31 de ani și Gabriel Tătaru, de 52 de ani.
Potrivit rechizitoriului prin care au fost trimiși în judecată, aceștia sunt acuzați că în calitatea pe care o aveau, au pus în valoare, respectiv au marcat în partizile de masă lemnoasă, un număr mai mare de arbori, decât numărul de arbori aprobat, determinând astfel membrii echipelor care efectuau tăierile să „execute” mai mulți arbori decât erau în plan.
   Inculpații sunt acuzați că au procedat în acest fel, timp de câțiva ani. Astfel, Pricop este acuzat că, în perioada cât a fost responsabil cu fondul forestier la Ocolul Silvic Focșani, ar fi marcat în acest mod în perioada 2008-2010, făcând un prejudiciu de 172 de mii de lei, Bacău pentru perioada 2007-2010 cu un prejudiciu de 58 de mii de lei, Bucur a acționat ilicit în iunie 2010, cu un prejudiciu de 31 mii lei și Tătaru din noiembrie-2008 și până în iunie 2010, cu un prejudiciu de 91.000 lei.
   În timpul anchetei s-au dispus și secheste pe bunurile inculpaților respectiv pe imobile la primii trei și pe două autoturisme ale lui Tătaru. Potrivit anchetatorilor au mai fost cercetate și alte persoane față de care s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală. Dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Focșani și a primit și un termen de judecată pentru luna octombrie.
   Situația lui Gabriel Pricop este cu atât mai delicată cu cât, anul trecut, a fost repus de instanță în funcția de șef de ocol la Soveja.
   Directorul Direcției Silvice Vrancea, Petrică Tudosă, spune că nu poate lua o decizie în ceea ce îi privește pe pădurari înainte de a primi o informare oficială despre situația lor. „Deocamdată nu am primit nimic oficial despre trimiterea în judecată. În momentul în care vom fi informați voi discuta cu juriștii și vom lua o decizie. Vom cere și un punct de vedere oficial al Romsilva referitor la acest caz”, a explicat directorul Petrică Tudosă. În plus, există un ordin intern al Romsilva prin care orice schimbare de șef de ocol silvic să fie efectuată doar cu avizul directorului general al Regiei, ca o măsură de precauție împotriva schimbărilor abuzive.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?