Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Spitalele şi punctele de prim ajutor, verificate de inspectorii DSP


   În această perioadă cu temperaturi caniculare, angajații Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au intrat în alertă. Potrivit unei directive trimise de reprezentanții Ministerului Sănătății (MS), angajații DSP trebuie să verifice condițiile de asigurare a asistenței medicale în spitale, mai exact asigurarea stocurilor de medicamente de urgență, în special a medicamentelor pentru patologiile agravate de caniculă, funcționalitatea generatoarelor de rezervă și asigurarea rezervelor de apă proprii ale unităților sanitare cu paturi din județ.
   De asemenea, reprezentanții DSP vor verifica condițiile igienico -sanitare, de cazare și alimentație din taberele școlare din județ, precum și respectarea condițiilor igienico-sanitare din unitățile cu profil alimentar.
   Tot în această perioadă, inspectorii sanitari de la DSP fac ve-rificări și la toate cele 50 de puncte de prim ajutor din județ, care sunt repartizate astfel: Focșani- 6, Adjud – 5, Mărășești- 2, Odobești- 3, Panciu- 3, Ruginești- 4, Cotești-1, Chiojdeni- 3, Răcoasa- 1, Câmpineanca- 2, Paltin- 3, Fitionești- 4, Milcovul- 2, Ciorăști- 2, Gugești- 3, Păulești- 2, Poiana Cristei- 1, Urechești- 2.
   Pentru prevenirea incidentelor provocate de temperaturile extreme, medicii le recomandă vrâncenilor să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 și 18.00, să consume multe lichide, fructe și legume și să evite consumul băuturilor alcoolice sau al celor puternic cofeinizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?