Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Cum să eviţi tragediile la piscine


   Ziua de mâine se anunță a fi foarte călduroasă, drept pentru care mulți părinți vor ieși cu copiii la ștrand sau le vor amenaja în curte piscine, ca să-i răcorească. Părinții trebuie să fie însă foarte atenți întrucât multe accidente se pot petrece în această perioadă. Deși sună ciudat, sunt de ajuns doar 2 cm de apă pentru ca un copil mic să se înece.
 
Sfaturi pentru părinții care utilizează piscinele

   Piscinele sunt foarte periculoase, iar pompele de curățare a apei pot fi suficient de periculoase ca să țină un adult sub apă. Atenție deci la capacele care acoperă aceste pompe.
Dacă ai piscină gonflabilă, de curte, golește-o și ridic-o în picioare sau dezumfl-o după fiecare utilizare. Dacă ai în curte piscină permanentă, îngrădește-o cu un gard de cel puțin 120 cm. După ce copilul s-a bălăcit, adunați toate jucăriile din piscină. Este posibil să le vrea și să fie tentat să meargă după ele. O clipă de neatenție este suficientă pentru a se produce o tragedie.
   Dacă mergeți la o piscină dintr-un club, ștrand sau la mare, alegeți locurile care au salvamar și  puncte de prim ajutor.
   Nu uitați de vestele de salvare, colaci sau alte accesorii plutitoare, mai ales dacă cel mic nu stăpânește foarte bine înotul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?