Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Şomajul din Grecia a crescut la 22,6%


   Åžomajul din Grecia a crescut în primul trimestru al acestui an de la 20,7% la sfârșitul anului trecut la 22,6%, cel mai ridicat nivel după 1998, potrivit datelor publicate joi de biroul elen de statistică ELSTAT, citate de publicația Kathimerini. În primele trei luni ale anului trecut, rata șomajului din Grecia era de 15,9%.
   Reducerile de cheltuieli impuse Greciei începând din 2010, prin acordurile de ajutor internațional, au condus la un val de închideri de companii și falimente.
   Contracția economică a Greciei pentru perioada 2008-2012 este estimată la 20%, aceasta fiind cea mai lungă și mai dificilă recesiune a țării de după al Doilea Război Mondial. Peste 500.000 de locuri de muncă, circa 10% din total, au fost desființate în acest interval.
   Situația economică gravă a țării a făcut ca populația să penalizeze partidele aflate la putere în Grecia în ultimele decenii, preferând la alegerile din luna mai formațiuni politice de extremă stânga și de dreapta. Partidele nu au reușit să formeze un guvern după alegeri, astfel că duminică va avea loc un nou scrutin, considerat crucial pentru viitorul Greciei în zona euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?