Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Doar în luna mai Fiscul a descoperit o evaziune de peste şapte milioane de lei


   Inspectorii fiscali vrânceni au recuperat, în luna mai, peste 7,2 milioane de lei de la agenții economici care nu au respectat legea. Conducerea Direcției Generale a Finanțelor Publice Vrancea a anunțat că în această perioadă au fost efectuate 215 verificări. În urma controalelor au fost constatate diferențe de taxe, impozite și contribuții de 5,1 mi-lioane lei, la care se adaugă accesorii de peste un milion lei și 59 de amenzi contravenționale în valoare totală de 90 mii lei. „Pentru un prejudiciu creat bugetului general consolidat în sumă totală de 4,51 milioane lei, Direcția Generală a Finanțelor Publice Vrancea a înaintat cinci sesizări instituțiilor abilitate pentru continuarea și definitivarea cercetărilor în vederea stabilirii persoanelor vinovate și a gradului de participare a acestora la infracțiunile constatate. În acțiunile de inspecție desfășurate în luna mai 2012, organele de specialitate din cadrul Acti-vității de Inspecție Fiscală Vrancea au constatat nerespectarea prevederilor legale în domeniul fiscal în principal la agenții economici care desfășoară acti-vitate în domeniile: transporturi, jocuri de noroc și pariuri, alcool, construcții”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Direcției Generale a Finanțelor Publice, Camelia Micheș.
   De asemenea, în cursul lunii mai, inspectorii fiscali au efectuat 15 acțiuni de control inopinat care au vizat verificarea societăților din domeniul morărit -panificație, monitorizarea transportului de bunuri provenind din țări membre ale UE și verificarea neconcordanțelor din Declarația 394, fiind aplicată o amendă contravențională în valoare de 6.000 lei.
Reprezentanții Fiscului precizează că 60 din acțiunile de inspecție fiscală au fost efectuate pentru soluționarea deconturilor negative de taxă pe valoarea adăugată cu opțiune de rambursare depuse de contribuabili. „Din taxa pe valoarea adăugată solicitată la rambursare în sumă de 3,78 milioane lei, a fost respinsă suma de 0,3 milioane lei”, au precizat finanțiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?