Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Medicii şi farmaciştii, instruiţi cu privire la reţeta electronică


   Medicii de familie și farmaciștii vrânceni vor fi instruiți cu privire la modul de prescriere a rețetei electronice. În cadrul unei videoconferințe, care a avut loc ieri și la care au participat ministrul Sănătății Vasile Cepoi, un reprezentant al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dar și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) și ai Casei de Asigurări de Sănătate (CAS), s-a stabilit ca toți medicii de familie și farmaciștii să fie instruiți cu privire la implementarea rețetei electronice. Astfel, în zilele următoare, o echipă formată din reprezentanți ai DSP și CAS va începe instruirea, care va dura două săptămâni.
   Rețeta electronică va intra în vigoare după ce va fi finalizată instruirea medicilor și farmaciștilor din întreaga țară, și va fi eliberată în paralel cu rețeta clasică, timp de 6 luni. În această perioadă, în cazurile în care medicii sau farmaciștii vor întâmpina probleme cu utilizarea acestui procedeu, ei se pot adresa oficialilor din Sănătate sau accesând site-ul CNAS, secțiunea „Întrebări și răspunsuri”.
Reprezentanții sistemului sanitar vrâncean susțin că introducerea rețetei electronice va ușura munca medicilor, va elimina fraudele din sistem și va fi și în avantajul pacienților.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?