Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GALERIE FOTO: Nu eşti sigur ce SPORT ai vrea să practice copilul tău? „Monitorul de Vrancea“ TE AJUTĂ!


   „Monitorul de Vrancea” a început o nouă campanie prin care vrem să ajutăm părinții ce vor să-și înscrie copiii într-un club sportiv. Pe parcursul mai multor ediții vă vom spune unde, când, cum și cu cine pot practica diferite sporturi, copiii dumneavoastră. Astăzi este rândul dansului sportiv. În județul Vrancea, există cluburi (două în Focșani și unul în Adjud) care se ocupă de descoperirea, formarea și promovarea tinerelor talente.

   Dansul este mai mult decât un sport, este o artă, este un fel de exprimare. Copii dansează până să învețe să vorbească. Pentru că simt acest lucru. De câte ori nu ai ascultat o muzică frumoasă și piciorul tau a început să bată în podea ritmul muzicii? În județul noastru există trei cluburi de dans sportiv care îi formează și îndrumă pe cei care aleg acest frumos sport.
   Clubul de Dans Sportiv Elite Focșani a luat ființă în anul 2002, ca și persoană juridică și membru al Federației Române de Dans Sportiv, deși activitatea propriu-zisă a început în anul 1998, acesta fiind și debutul dansului sportiv în Focșani. Antrenamentele se desfășoară la sala de sport a Lic. Pedagogic Spiru Haret -Focșani, str. Timotei Cipariu nr.5, în fiecare zi după ora 18.00, după un program corespunzător fiecărei grupe de sportivi (începători, intermediari, avansați și adulți). Abonamentul lunar pleacă de la 60 lei pentru începători (2 antrenamente pe săptămână), crescând progresiv funcție nivelul de pregătire și numărul antrenamentelor săptămânale.
   Pregătirea perechilor de sportivi se face de persoane atestate de Federația Română de Dans Sportiv. Antrenorul oficial al clubului este Iulian Mazilu. Există și colaborări cu antrenori de prestigiu din țară (Mircea Gavrilă -Brașov, arbitru internațional, Marius Hiruță și Andra Trăsnea vicecampioni naționali dansuri standard, și Valeriu Leontiev (vicecampion național) și Natalia Lukiv (vicecampioană europeană de tineret) pentru dansuri latino-americane.
   În cei 10 ani de existență, clubul Elite a participat la majoritatea concursurilor naționale importante cu rezultate foarte bune de fiecare dată pe podiumuri sau în finale. Cele mai bune rezultate la nivel național: Cupa României loc III Cristian Hariga -Noemi Dragu perechea etalon a dansului sportiv vrâncean, care face parte și din LOTUL NAÅ¢IONAL DE DANSURI STANDARD AL ROMÂNIEI (calificări în finale la majoritatea campionatelor naționale din ultimii ani), Loc I Campionatul Național de clasa ‘E’ juniori I : Emilian Rotaru – Ramona Micu, finalistă și perechea Cătălin Clincescu- Camelia Panaite; Loc I Campionatul Național de clasa ‘D’ Standard, tineret: Vlad Burlan – Andreea Nedelcu.
   La nivel internațional: Participări la concursuri ale Federației Internaționale de Dans Sportiv-WDSF în Letonia, Polonia, Austria, Cehia, Germania, Rusia (clasare între primele patru), Italia (loc III), Ungaria (loc I). Zilele trecute, perechea Andrei Dumitrescu – Claudia Manta s-a clasat pe locul 4 la Campionatul Național pe clase valorice și, prin acest rezultat, perechea vrânceană a reușit promovarea la Clasa D.

Ten Dances, un nou club în Focșani

   Doritorii au de ales și clubul Ten Dances, club care este afiliat la Federație din anul 2009, fiind un participant activ la competițiile sportive. Echipa este formată din Răzvan Toderașc (antrenor), Dragoș Durbacă și Cristina Murgu (instructori). Cele mai bune rezultate ale clubului au fost obținute în 2008, titlul de vicecampioni naționali la clasa C (standard și latino) și finalist la Cupa României în 2008.
Clubul asigură cursuri de dans pentru avansați și începători, care se desfășoară în trei săli nou amenajate pentru a crea o ambianță plăcută și condiții optime de antrenament tuturor cursanților care doresc să se inițieze în dansul sportiv. Adresa clubului este strada 1 decembrie 1918, nr. 3 (lângă Kaufland), iar detalii pot fi obținute prin mail, la adresa ten.dances@yahoo.com.

Club de dans și la Adjud

   În municipiul Adjud, singurul club de dans este Smart Dance. Clubul, cu o activitate relativ recentă în sfera dansului sportiv, își desfășoara activitatea în incinta Clubului Copiilor din Adjud.  Program antrenamente: marți și  joi 17.00 – 21.00 (pe grupe de vârstă și performanță). Antrenamente de dans sportiv pentru mici și mari cu vârste se adresează celor cu vârsta între 4 și 75 de ani, dar se pot face și coregrafii diverse pentru valsul mirilor sau pentru alte petreceri, dans țigănesc, dans oriental etc.   
   Abonamentul variază în funcție de numărul de ședințe și costă între 50 și 250 lei. Pregătirea este asigurată de antrenorul Valentin Ilieș și coregraf Mihaela Cîmpeanu. Sportivii înscriși, sau nu, în FRDS au participat la numeroase competiții organizate în întreaga țară sub egida Federatiei Române de Dans Sportiv, unde au câștigat podiumul, locurile 4-7, sau doar experiență, fiind răsplătiți cu medalii și cupe. Pentru mai multe detalii, Clubul Smart Dance Adjud va stă la dispoziție prin tel. 0745.175573, sau e-mail smart.dance @yahoo.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?