Contrar a ceea ce afirmă unii, diabeticii pot să mănânce căpșuni fără probleme. Căpșunile sunt dulci, dar nu conțin mult zahăr, spre deosebire de struguri sau banane. Căpșunile sunt hipocalorice, cel puțin dacă sunt consumate în stare naturală. Ca majoritatea fructelor, ele sunt o sursă importantă de vitamine, minerale și fibre.
La diabetici, fructele sunt recomandate în funcție de conținutul de zahăr. De exemplu, o căpșună conține mai puțin zahăr decât un măr. Astfel, 250 g de căpșuni conțin tot atâta zahăr cât o porție de hidrați de carbon/fruct, adică 12,5 g de hidrați de carbon. Este recomandabil ca diabeticii să se consulte cu medicul pentru a vedea în care parte a zilei este bine să mănânce un fruct prospăt. Totul depinde de tratament și de acțiunea insulinei. Va trebui ca unii să mănânce fructul în timpul mesei, iar alții, ca gustare. Este indicată și diversificarea consumului de fructe.