Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Poliţiştii au contabilizat incidentele electorale


   Polițiștii vrânceni spun că de la începutul campaniei electorale și până în prezent au fost contabilizate 11 incidente electorale, marea majoritate făcând referire la afișajul electoral în alte locuri decât cele special amenajate. Polițiștii au prezentat datele în ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) care a avut loc pe data de 25 mai, la Consiliul Județean Vrancea. Polițiștii au adăugat că în toate aceste cazuri s-au efectuat cercetări cu celeritate și s-au propus soluții în conformitate cu legile în vigoare.
   Referitor la activitățile desfășurate precum și cele care urmează a fi desfășurate pe timpul campaniei electorale și a alegerilor pentru administrația publică locală din 10 iunie 2012, la nivelul formațiunilor și subunităților/secțiilor de poliție au fost organizate instructaje, cu întregul personal, ocazie cu care s-au prelucrat prevederile actelor normative care reglementează desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale. Pentru asigurarea integrității locurilor de afișaj electoral, locațiile respective au fost incluse în dispozitivele de ordine și siguranță publică. De asemenea, au fost stabilite detaliile referitoare la asigurarea pazei secțiilor de votare, transportului buletinelor de vot după tipărire, depozitării și distribuirii lor către președinții birourilor electorale.
   De la începerea campaniei electorale, lucrătorii de poliție împreună cu jandarmii au asigurat măsurile de ordine publică la mitingurile și adunările electorale. În comunele, satele sau cartierele locuite cu preponderență de cetățeni de etnie romă au fost desfășurate activități preventive în cadrul campaniei „Mita și votul ilegal înseamnă închisoare”, ocazie cu care au fost distribuite afișe și pliante cu caracter preventiv.
   Polițiștii au mai spus că la preluarea în pază a secțiilor de votare date în responsabilitate, se va face un control tehnic pentru a descoperi și înlătura eventualele materiale și substanțe cu grad de pericol de incendiu sau explozie.
   Paza transportului documentelor cu rezultatul votării de la secțiile de votare la BEJ, se va realiza cu efectivele de poliție sau de jandarmi, în funcție de cine asigură pază la prima secție de votare de la care se ridică documentele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?