Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Bani europeni pentru dezvoltarea pescuitului pe Siret


   Localitățile vrâncene vor beneficia de 1,7 milioane euro, atrase de Consiliul Județean prin proiectul Asociației Grup Local de Acțiune pentru Dezvoltarea Durabilă a Fondului de Pescuit din Ba-zinul Siretului, realizat de Camera Agricolă. Contractul de finanțare a fost semnat, ieri, la București.
  Proiectul privind înființarea acestui Grup Local a fost inițiat de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, prin Camera Agricolă județeană. „E un proiect inedit realizat de Camera Agricolă. Ne aflăm în clubul select al celor 14 județe care au accesat fonduri europene pentru piscicultură în România. Este un proiect de anvergură pentru resuscitarea acvaculturii și pescuitului comercial pe teritoriul localităților din cadrul GAL-ului”, a afirmat directorul Camerei Agricole, Gabriel Necula.
   Proiectul demarat de Camera Agricolă Vrancea permite asigurarea de sprijin nerambursabil pentru fiecare proiect derulat pe teritoriul localităților Biliești, Suraia, Slobozia Ciorăști, Nănești, Măicănești, Tătăranu, Nămoloasa (Galați), Ciorăștii Mari, Vulturu, Salcia Tudor (Brăila). Proiectul este finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit 2007-2013. Suma este alocată pentru proiecte de acvacultură, procesare pește și investiții în eco-turism.
   Astfel, firmele care doresc să deruleze o investiție în domeniul pisciculturii nu trebuie să se mai deplaseze la București pentru realizarea și aprobarea proiectului. Înființarea Grupului Local și obținerea finanțării europene sunt șanse pentru dezvoltarea economică a Bazinului Siretului și reprezintă o gură de oxigen pentru firmele care doresc să investească în pescuit, dar nu au suficiente fonduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?