Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Lecție despre cum să obții o bursă în străinătate


   Ce documentație trebuie să întocmești pentru a obține o bursă de studiu în străinătate, cum arată o aplicație, cum trebuie gândită și scrisă și multe alte lucruri utile de acest gen au fost discutate, sâmbătă, în cadrul atelierului de lucru Grundtvig organziat de Anamaria Cătănoiu, președinta Asociației „Potpourri”, la Direcția Județeană de Sport și Tineret Vrancea. 
   Întâlnirea a durat două ore și au participat tineri de la diverse licee din Focșani, membri în Consiliul Județean al Elevilor, dar și adulți. Au fost abordate două subiecte de interes. „În cadrul primului subiect, le-am prezentat și explicat propria aplicație pe care am completat-o, modul cum trebuie gândită și scrisă, toate testările de dinainte de curs, formulare de înregistrare la curs, scrisori de invitație, documente bancare, toate contactele și actele necesare, certificatele obținute la curs, dosarul propriu zis cu ce ni s-a predat acolo și toate materialele pe care le-am primit de la organizatorii din Malta. Le-am descris modul de organizare al acestui tip de cursuri și beneficiile pe termen lung ale acestui gen de experiențe în plan personal și profesional cu exemple personale”, a declarat Anamaria Cătănoiu.
    Cel de-al doilea subiect discutat s-a axat pe cunoașterea instrumentelor europene pentru participarea la un curs în străinătate: CV Europass, certificatul de mobilitate europeană, pașaportul lingvistic european, scrisoarea de intenție care însoțește CV-ul. „Bucuria mea a fost că unii dintre participanți care nu aveau CV european l-au conceput în urma diseminării trecute, iar alții au considerat informațiile aflate bune pentru a îmbunătăți pe cele deja redactate. Mediul de lucru a fost relaxat și plăcut, toată lumea a dat exemple personale de experiențe mai mult sau mai puțin similare, am discutat mult despre voluntariat și beneficiile lui, despre studii în străinătate, despre proiecte internaționale care te îmbogățesc ca om și ca profesionist. Voi susține în continuare tinerii în proiecte, în redactarea documentelor și aplicațiilor europene și astfel de întâlniri de formare vor mai avea loc pe parcursul verii, în diverse circumstanțe”, a precizat Anamaria Cătănoiu.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?