Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Primarul oraşului Panciu, Ion Petre, în mijlocul cetăţenilor din cartierul Neicu


   Ion Petre, candidatul Uniunii Social Liberale (USL) la Primăria Panciu, s-a întâlnit, sâmbătă seară, cu locuitorii din cartierul Neicu. Acesta le-a vorbit cetățenilor despre proiectele pe care administrația locală le derulează în acest moment și despre importanța acestor investiții pentru comunitate. Oamenii s-au arătat interesați, în special, de stadiul lucrărilor de la proiectul „Vranceaqua”, inițiat de președintele Consi-liului Județean, Marian Oprișan, de construirea locuințelor sociale, precum și de posibilitatea atragerii de investitori, în vederea creării unor noi locuri de muncă.
   Primarul Ion Petre le-a spus celor prezenți că lucrările privind reabilitarea și modernizarea rețelelor de apă-canal se desfășoară după graficul stabilit. Prin proiectul „Vranceaqua”, orașului Panciu i-au fost alocate 21 de milioane de euro, bani cu ajutorul cărora întreaga rețea de apă și canalizare din localitate va fi reabilitată. „Gândiți-vă că, inițial, aducțiunea de apă a fost un proiect realizat în urmă cu 100 de ani. Datorită acestui nou proiect, orașul va fi asigurat 100% cu tot ce înseamnă apă potabilă, apă filtrată, deci nu vom mai avea probleme de genul apă roșie, cu rugină și așa mai departe. Apoi, ne gândim la presiunea apei și la calitatea ei, iar începând din toamna anului viitor, nici la acest capitol nu vor mai fi probleme”, a declarat Ion Petre.
   Acesta a dat asigurări că, imediat după finalizarea lucrărilor, drumurile care au avut de suferit din cauza lor, vor fi refăcute în totalitate. „Toate drumurile vor fi refăcute și readuse la nivelul la care erau la începutul lor. Acolo unde a fost asfalt va fi asfalt, acolo unde a fost piatră va fi tot piatră. Acestea sunt și cerințele Uniunii Europene”, a precizat edilul.
   Candidatul USL la un nou mandat de primar le-a mai reamintit oamenilor că orașul Panciu este printre puținele localități din România care, în ultimii doi ani, au beneficiat de lucrări de reabilitare termică la blocuri. Ion Petre nu a uitat nici de proiectul privind aducțiunea gazelor naturale, precizând că orașul Panciu este singura localitate din țară care a beneficiat de această investiție după 1990. 

Parteneriat româno-chinez pentru redresarea viticulturii

   Ion Petre i-a asigurat pe cetățenii din Neicu și nu numai pe ei, de faptul că Primăria Panciu a inițiat un parteneriat cu un grup de oameni de afaceri din China, pentru realizarea unui parc industrial menit a redresa viticultura locală, dar și pentru crearea de noi locuri de muncă. „Locurile de muncă țin, în general, de agenții economici, de strategia de dezvoltare a unei comunități. Ele presupun bani mulți. Noi avem o mare bucurie: viticultura. În momentul de față facem demersuri pentru un parteneriat cu un grup de oameni de afaceri din China. Dorim să realizăm un parc industrial de colectare și prelucrare a strugurilor. Ideea de bază este că vreau ca strugurii să se prelucreze la Panciu și vinul să se distribuie în China deoarece, indiferent care va fi prețul, acesta va fi mai mare decât cel care se oferă acum la noi”, a spus Ion Petre.
   Acesta nu a pierdut ocazia de a-i critica pe cei care, în ultimul deceniu, au falimentat viticultura locală, iar acum stau în spatele pedeliștilor. „Marea problemă a viticulturii din Panciu este că această podgorie a fost gestionată de niște oameni care au vrut să se îmbogățească doar ei și care acum au sechestru inclusiv pe Hrubele lui Åžtefan cel Mare, obiectiv ce putea fi promovat și valorificat din punct de vedere turistic. Acești oameni vor acum să câștige Primăria din Panciu prin altcineva. În 1996, au preluat o valoare incomensurabilă: crame, combinat, vii și așa mai departe. Între timp, au pierdut și brand, și șampanie, și tot. Acum, vin în spatele «miliția-nului». După ce au falimentat tot, acum vor să falimenteze și Primăria”, a declarat Petre. „Ferească Dumnezeu să ajungem ca unele zone sărace din țară, în care lumea nu are nici vie, nici livadă, nu are nimic. Noi avem un potențial care trebuie valorificat”, a adăugat el.

Investiții de 40 de milioane de euro

   Ion Petre a anunțat că, până la sfârși-tul lunii iunie sau cel mai târziu la jumătatea lui iulie, vor fi date în folosință 165 de apartamente sociale și că, tot în viitorul apropiat, vor mai fi reabilitate căminele culturale din Neicu și Satu-Nou, precum și Casa de Cultură. „La nivelul orașului Panciu, avem în implementare, la ora actuală, proiecte în valoare de 18 milioane de euro. Vorbim de drumuri, de zonele verzi dintre blocuri și așa mai departe. La acestea se adaugă cele 21 de milioane de euro pentru «Vranceaqua». A accesa fonduri europene înseamnă foarte multă muncă”, a subliniat Ion Petre.
   Acesta i-a îndemnat pe participanții la întrunire ca, pentru continuarea proiectelor începute, să voteze la alegerile din 10 iunie echipa propusă de USL la Primărie și Consiliu Local. „Avem o listă de consilieri cu oameni deosebiți, oameni implicați în activitățile socio-economice ale orașului, oameni care își fac datoria și nu întâmplător vin alături de noi. Ei știu ce înseamnă un program, știu ce înseamnă un proiect sau implementarea proiectului și așa mai departe. Faptul că s-a câștigat guvernul, că avem un deputat în Parlament reprezintă un lanț al continuității, care trebuie menținut și după 10 iunie”, a concluzionat candidatul USL la Primăria Panciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?