Ediția: Vineri 19 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Vineri 19 iulie 2024 Nr. 6674

Un rechin dintr-un acvariu britanic a devenit vegetarian


   Unul din rechinii doică de la un acvariu britanic a devenit atât de vegetarian, încât îngrijitorii trebuie să-i ascundă peștele printre legume – singurele alimente pe care le acceptă – pentru ca animalul să aibă o hrană echilibrată.
   La Centrul național pentru faună marină din Birmingham, un rechin dă bătăi de cap îngrijitorilor. Florence, un rechin doică de 1,80 m, după ce a scăpat de o infecție gravă, a devenit vegetarian – singurul rechin vegetarian din lume! Trimisă din Florida în 2009, Florence se simțea rău când a ajuns în Anglia, așa că i s-a făcut o ecografie care a arătat prezența în gât a unui cârlig de undiță ruginit. Operată și tratată cu antibiotice de un veterinar specialist din Bristol, Florence s-a făcut bine, dar a adoptat un regim curios pentru un rechin. ‘Rechinii doică înghit ocazional alge, în stare de sălbăticie, și n-am fost prea surprinși când a furat o parte din verdețurile pregătite pentru Molokai (vecina ei, o broască țestoasă). Nu ne așteptam însă să devină complet vegetariană’, spune îngrijitorul ei, Graham Burrows. 
   ‘Acum ascundem bucăți de pește printre țelină, castraveți și salată ca să le mănânce. Trebuie să le ascundem bine pentru că, dacă-și dă seama că sunt acolo, refuză mâncarea și așteaptă un meniu strict vegetarian’, adaugă el. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?