Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Nu eşti sigur ce SPORT ai vrea să practice copilul tău? „Monitorul de Vrancea“ TE AJUTĂ!


„Monitorul de Vrancea” a început o nouă campanie prin care vrem să ajutăm părinții ce vor să-și înscrie copiii într-un club sportiv. Pe parcursul mai multor ediții vă vom spune unde, când, cum și cu cine pot practica diferite sporturi, copiii dumneavoastră. Astăzi este rândul baschetului, sport care poate fi practicat începând de la vârsta de 4 ani. În județul Vrancea, doar într-un singur loc, la Liceul cu Program Sportiv Focșani există antrenori care se ocupă de descoperirea, formarea și promovarea tinerelor talente.

   Baschetul este unul dintre cele mai cunoscute și mai iubite sporturi din lume. Înființat în 1891 de către un american, baschetul este un joc de echipă. Este unul dintre cele mai răspândite sporturi din lume și se caracterizează prin finețea, precizia și fantezia exercițiilor tehnice și tactice, prin talia înaltă și calitățile fizice deosebite ale sportivilor, toate acestea implicate într-o luptă sportivă care pretinde spirit de echipă și de sacrificiu, inteligență și rezistență nervoasă.
   Copilul tău poate începe să joace baschet la vârsta de 8 ani, dar, dacă își dorește să practice acest sport mai devreme, poate fi înscris la categoria „baby-baschet”, care include categoria de vârstă 4-8 ani. O sedință de 2 ore pe săptămână este suficientă, iar în cazul în care își dorește să facă performanță, câte două ședințe pe săptămână sunt obligatorii.
   În județul nostru, singurul loc unde se poate practica baschetul este la Liceul cu Program Sportiv Focșani. Sub îndrumarea antrenorilor Mihai Petruț, Mircea Petrișor, Cătălin Dondoi și Gabi Alexandrescu, secția de baschet a LPS a avut în decursul anilor nenumărate rezultate de excepție: două medalii de argint la juniori I (2003 și 2004), argint la juniori III (2009), locul 4 la CN Under 18 (2008), un loc 5 la Under 18 (2011) și un loc 7 la CN Under 16 (2010). În plus, LPS Focșani se poate mândri că a lansat spre marea performanță mai mulți jucători, componenți ai Loturilor Naționale, iar unii dintre ei evoluează cu cinste în primul eșalon al României: Octavian Popa Calotă (la BC Pitești), Cătălin Petrișor (la SCM Craiova), Bogdan Å¢îbărnă (la CSM Oradea), Cristi Corneanu (CSÅž Giurgiu).
Tinerii care vor să urmeze baschetul sunt nevoiți să achite o cotizație lunară de 40 de lei. Taxa se percepe la LPS Focșani doar pentru începători, iar la grupele de performanță, începând cu grupa 1999-2000, această tax nu se plătește.

Programul de antrenament
–    luni: ora 13.00, 19.00 (în sala de sport a LPS Focșani),
–    marți: ora 14.00, 19.00 și 20.30 (la LPS), ora 20.00 în Sala Sporturilor din Focșani,
–    miercuri: ora 13.00, 14.00, 15.30 și 19.00,
–    joi: ora 19.00 și 20.30;
–    vineri: ora 14.00 (la LPS) și 17.30 (în Sala Sporturilor).

Invitați la Cupa Colegiului „Aurel Vlaicu”

    În perioada 22-25 mai, echipa de juniori Under 18 a LPS Focșani va participa la prima ediție a Cupei Colegiului „Aurel Vlaicu” București, turneu internațional la care au fost invitate patru echipe din România și una din Franța (L’Union Paray Athis Basket).
   Ieri, după închiderea ediției noastre, echipa LPS CSÅž Focșani a evoluat împotriva formației franceze, iar astăzi, adversara formației de pe Milcov va fi CSÅž Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?