Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: Până în 2015, toate blocurile din Panciu vor fi reabilitate termic


   Până în 2015, toate blocurile din Panciu vor fi reabilitate termic, a anunțat primarul Ion Petre, la o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, găzduită de  Casa de Cultură. „Condiția esențială este ca toți proprietarii să fie de acord cu aceste lucrări și să susțină financiar procentul de 20% pe care sunt obligate, prin lege, să îl suporte asociațiile de proprietari”, a precizat Ion Petre.
   Edilul a anunțat că, la nivelul întregii țări, din 2013, reabilitarea termică a apartamentelor se va realiza cu fonduri structurale, printr-un Program Operațional Regional care urmează să fie lansat peste câteva săptămâni. „Datorită acestui program, între 2013 și 2015, proiectul poate continua și la Panciu, doar că acei 20% nu vor mai fi preluați de Primărie. În prima etapă a reabilitării termice, începută acum doi ani, Primăria a avut posibilitatea de a prelua acest procent, astfel că tot ce a însemnat, până acum, reabilitare termică la apartamentele din oraș nu i-a costat pe proprietari niciun leu”, a explicat primarul.
   Acesta a mai spus că „ideal ar fi ca toată lumea să accepte noul proiect, deoarece, în curând, fiecare apartament va avea nevoie de un certificat energetic”. „Acest proiect nu este altceva decât o ofertă, un sprijin pentru dumneavoastră. Până la urmă, fiecare poate face pe banii lui această reabi-litare, dar nu va mai fi la fel de avantajos, pentru că nu știu câți dintre dumneavoastră vă puteți permite costurile pe care le presupune o astfel de investiție și mă refer aici nu numai la anveloparea apartamentelor, ci și la lucrările care se referă la acoperiș, izolații, rețele”, a declarat Ion Petre.
Primarul a mai adăugat că, în cazul în care asociațiile de proprietari își vor exprima acordul cu privire la continuarea lucrărilor de reabilitare termică, administrația locală le va ajuta la identificarea surselor de finanțare a investiției. „Dacă tot ne implicăm, ca instituție, în acest proiect, vom încerca să găsim și soluția financiară pentru contribuția dumneavoastră de 20% din valoarea investiției”, a promis Ion Petre.
   Edilul a reamintit că, până la implementarea noului proiect, vor continua lucrările de reabilitare termică din prima etapă, începută în urmă cu doi ani, realizată cu fonduri guvernamentale. „Pe 29 mai va avea loc licitația pentru lucrările ce vor fi efectuate la un număr de 35 de scări de bloc. Acestea vor beneficia de reabilitarea co-pertinelor, a izolațiilor de la subsol, a rețelelor de apă-canal.    Concomitent, se vor efectua lucrări de reparații și în casa scării”, a anunțat Ion Petre. „Fără să ne lăudăm, ce am făcut până acum este un lucru extraordinar. Nu sunt multe localități din România care pot spune că au aproape toate apartamentele reabilitate termic. Nu includ aici Bucureștiul, care are venituri locale. De aceea, noi dorim ca, și din 2013, să fiți de acord să continuăm lucrările, pentru ca, în 2015, toate apartamentele din oraș să beneficieze de reabilitare termică. Primăria Panciu poate susține investiția, avem o echipă de specialiști în proiecte care vă stă, în permanență, la dispoziție, pentru a vă oferi toate explicațiile de care aveți nevoie, pentru ca reabilitarea termică să se poată realiza în proporție de 100%”, a concluzionat primarul Ion Petre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?