Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

VIDEO: Marian Oprişan: Decebal Bacinschi este CEL MAI BUN PRIMAR pe care l-a avut Focşaniul, de când m-am născut eu


  

 

   Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, este cel mai bun  primar  pe care l-a avut Focșaniul „de când m-am născut eu și până în prezent”. „Decebal Bacinschi nu este un politician de excepție pentru că nu prea le are cu politica, dar Decebal Bacinschi este cel mai bun primar pe care   l-a avut Focșaniul de când m-am născut eu. Este cel mai bun om pe care îl cunosc în materie de execuție și în materie de construcții. Nu există un personaj mai responsabil din câți cunosc eu pe raza municipiului Focșani și un mai bun executant în favoarea cetățenilor municipiului Focșani decât Decebal Gabriel Bacinschi”, a afirmat Marian Oprișan.
   Åžeful administrației județene a susținut că cei care sunt în cursă cu Decebal Bacinschi, în special „candidatul ascuns în copac al PDL”, dau dovadă de diletantism. „Domnul Gabriel Decebal Bacinschi nu are contracandidați”, a afirmat Oprișan.
   Președintele Consiliului Județean Vrancea a spus că proiectul privind reabilitarea urbană a Pieței Unirii din Focșani, proiect inițiat de el și de primarul Decebal Bacinschi, a fost victima acțiunii de centralizare de la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, centralizare introdusă de guvernele PDL-UDMR . Oprișan a susținut că firma care a câștigat licitația este „o firmă neserioasă” care nu și-a îndeplinit obligațiile stabilite prin contract. „Fac precizarea că nu Decebal Bacinschi și nu Primăria municipiului Focșani se fac vinovați de faptul că există în acest moment niște defecțiuni de execuție la Piața Unirii. Trebuie să le spun cetățenilor că Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului era condus de coaliția PDL-UDMR, iar ministru era Laszlo Borbely. Primăria Focșani nu a avut niciun  fel de implicare în derularea acestui proiect. Consultanța referitoare la acest proiect a fost asigurată de un consul-tant stabilit de același Minister. Este regretabil că s-a întâmplat așa. Împreună cu primarul municipiului Focșani am făcut eforturi supraomenești și presiuni asupra Ministerului Dezvoltării și evident am căutat acei subantreprenori pentru că firma care a câștigat licitația este o firmă neserioasă care nu și-a îndeplinit obli-gațiile și de mai multe ori, am fost în faza de a rezilia contractul”, a afirmat Marian Oprișan.
   Președintele Consiliului Județean Vrancea a spus că dacă ar fi cerut Ministerului rezilierea contractului ar fi fost pierdută finanțarea europeană, iar proiectul nu ar fi fost finalizat. Åžeful administrației județene a susținut că toate defecțiunile apărute vor fi suportate de constructor. „Micile defecțiuni datorate unei execuții precare în ceea ce privește montarea pavajelor nu vor fi reabilitate din banii Primăriei Focșani. Acest proiect are prevăzute garanții, iar toate reparațiile vor fi făcute de către firma care a executat acest proiect din contravaloarea garanțiilor reținute. Degeaba încearcă unii să îi găsească o vină primarului Decebal Bacinschi, pentru că nu o are”, a mai menționat Marian Oprișan.
 

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?