Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Peste 11 mii de vrânceni nu vor putea vota dacă nu-și schimbă cărțile de identitate


   Peste 11 mii de vrânceni nu vor putea merge la vot în ziua de 10 iunie dacă nu vor trece pe la Serviciul Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanelor (SPCJEP). Aceștia au documentele de identitate expirate. În perioada următoare, angajații SPCJEP vor sta mai mult la serviciu pentru a-i pune în legalitate pe toți cei care se află în această situație. Totodată, aceștia se vor deplasa cu stația mobilă în comunele în care sunt peste 50 de persoane cu documentele expirate și dacă vor primi cereri din partea reprezentanților primăriilor.

   În Vrancea, aproximativ 320 mii de oameni sunt așteptați la urne pe data de 10 iunie. O parte dintre aceștia, respectiv 11.733, nu vor putea vota dacă nu își schimbă documentele de identitate expirate. Lucrătorii Serviciului Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanelor (SPCJEP) vor lucra mai mult în perioada următoare pentru a onora toate cererile cetățenilor.
   Șeful SPCJEP, comisarul șef Neculai Cojocaru spune că în perioada premergătoare alegerilor locale, programul de lucru va fi adaptat în așa fel încât toți cetățenii să poată obține documente de identitate. ,,Pe data de 9 iunie a.c., programul de lucru va fi de la ora 8 la ora 16.00, iar în ziua alegerilor programul va începe la ora 8 și se va termina la 21.00. Sfătuim cetățenii să vină și să se pună în legalitate din timp pentru a evita aglomerarea. De asemenea, facem apel către primarii din zonele îndepărtate să solicite stația mobilă dacă numărul cetățenilor care se află în această situație este mai mare, în general peste 50 de persoane. Am fost cu stația mobilă la Nereju, la Slobozia Bradului și urmează să ajungem și la Câmpuri. În aceste situații îi rugăm pe cetățeni să aibă pregătite toate documentele necesare, respectiv certificatul de naștere și de căsătorie, unde este cazul, adeverință de la primărie care să ateste că au proprietate în comuna respectivă sau un certificat de vânzare cumpărare după caz”, a spus comisarul șef Neculai Cojocaru.
   Acesta a adăugat că atunci când s-au deplasat pe la primării, angajații SPCJEP au constatat că sunt localități unde oamenilor nu li se eliberează adeverințele de spațiu necesare, pe motiv că au datorii. Comisarul șef Neculai Cojocaru a precizat că a informat conducerea Consiliului Județean Vrancea cu privire la aceste situații pentru a se lua măsuri și pentru ca primarii să fie atenționați că această formulă nu este una legală.

Morții vor fi și ei pe listele de votare

   Morții vor apărea și ei pe listele de votare. Asta nu pentru că autoritățile sunt incompetente, ci pentru că în destul de multe cazuri, la SPCJEP  nu s-au primit comunicări în acest sens și nu s-a putut opera în baza de date. ,,Sunt persoane care au decedat și pentru care nu s-au primit comunicări ale deceselor la Evidența Populației, iar noi nu am putut opera în baza de date că aceste persoane sunt decedate. De asemenea, baza de date a fost înghețată pe data de 4 mai a.c., iar până în ziua alegerilor cu siguranță vor mai fi înregistrate decese. În aceste condiții, chiar dacă decesele vor fi operate în baza de date, listele au fost înghetațe”, a adăugat comisarul șef Cojocaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?