Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Profesorul beat de la Corbiţa, protejat de directorul şcolii şi şeful ISJ


   Un profesor de 63 de ani din Corbița a iscat un adevărat val de reacții negative pe internet după ce pe Youtube a ajuns un filmuleț în care apărea beat. El nu își mai putea controla vorbirea, iar gesturile obscene și faptul că urina chiar în fața  consătenilor au oripilat întreaga comunitate din Corbița, dar nu numai. În ciuda acestor incidente strigătoare la cer, pretendentul PDL (egal APV) la fotoliul de viceprimar poate sta liniștit. Împotriva sa nu se va lua nicio măsură fermă nici din partea conducerii școlii nici din partea Inspectoratului.

   Profesorul Gheorghe Bucur, de la Åžcoala din Corbița, care a ajuns vedetă pe Youtube după ce a fost filmat de concetățenii săi, beat în fața unui bar din comună, s-ar putea alege doar cu o banală sancțiune de scădere a calificativului și nimic mai mult. Gheorghe Bucur, care visează la funcția de viceprimar al localității pe lista de consilieri APV alias PDL și-a călcat singur în picioare onoarea de cadru didactic atunci când, sub influența licorilor bahice, s-a lăsat filmat într-o manieră de-a dreptul jalnică.
   Întreaga scenă în care profesorul este filmat în timp ce se dă în spectacol, se petrece sub văzul oamenilor care au fost nevoiți să îi asculte limbajul de mahala și să-i vadă gesturile obscene. Cu toate acestea, directorul Åžcolii din Corbița, Adrian Grosulescu, spune că nu poate aplica o sancțiune mai dură împotriva profesorului pentru că întreaga grozăvie filmată s-a întâmplat în timpul liber. „Am urmărit filmulețul, nu ne face cinste, este degradant. Am discutat cu cadrele didactice și credem că se va hotărî să i se scadă calificativul anual. Este un profesor bătrân și a predat la multe generații. Îmi pare rău că s-a întâmplat așa ceva. Purtând discuții cu dumnealui s-a scuzat că i-ar fi pus cineva ceva în băutură și din acest motiv a fost surprins așa”, a declarat directorul Adrian Grosulescu.
   Primarul comunei, Emil Tacu, spune că a sesizat Inspectoratul Åžcolar cu privire la acest incident scandalos în care a fost implicat un dascăl însă până la momentul de față nu s-a luat nicio măsură. Mai mult decât atât, după ce a fost filmat în acele ipostaze jenante, profesorul Gheorghe Bucur continuă să se prezinte la cursuri în fața elevilor, deși după tot ceea ce a făcut, cu siguranță și-a pierdut credibi-litatea și demnitatea în fața copiilor pe care ar fi trebuit să îi educe precum un părinte.
   În cazul lui Gheorghe Bucur, nu mai poate fi nici vorbă însă de așa ceva, reputația sa fiind pătată pentru totdeauna. „Am adus la cunoștința celor de la Inspectorat de mai mult timp însă nu s-a luat nicio măsură concretă. Cei de la Inspectoratul Åžcolar au trecut cu vederea și nu am înțeles de ce.  Directorului i s-a spus nu doar o singură dată, însă nu a făcut nimic. Această obișnuință a lui de a consuma alcool este veche, iar când vine la ore miroase atât de tare încât nu poți să stai pe lîngă el. Filmarea pe care o am o voi face publică în fața adunării populare pentru a vedea toată lumea cu ce situație ne confruntăm și pentru a se lua măsurile care se impun”, a spus primarul Emil Tacu din Corbița.

Pedelistul Rogoz se face că plouă

   În vreme ce un profesor a ajuns bătaia de joc a internetului, a comunității din care face parte și a elevilor, cei din conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea creează senzația că această problemă nici nu există. Generalul interimar, pedelistul apevist Stan Rogoz, face veșnica promisiune că va lua măsuri. Rămâne de văzut când se va lua o măsură concretă împotriva unui profesor care prin gestul său nu s-a umilit doar pe sine ci a pătat prestigiul unei categorii profesio-nale. În sprijinul elevilor și a întregii comunități din Corbița care se arată oripilată de atitudinea incalificabilă a lui Gheorghe Bucur vine și Mo-nitorul de Vrancea care solicită în mod public demisia profesorului. Profesorul nu a putut fi contactat deoarece nu mai are nici telefon fix nici mobil.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?