Ediția: Marți 17 Iunie 2025 Nr. 6900

Merele previn formarea cheagurilor de sânge


   Merele, ceapa, portocalele și ceaiul verde sau negru sunt produse apte să contribuie la prevenirea formării cheagurilor de sânge, datorită conținutului mare de rutin, un flavonoid din clasa flavonoli glicosidici alcătuit din flavonolul Quercetin și Rutinoza (o dizaharidă), susține o echipă de cercetători de la Harvard Medical School (Massachusetts).
   Rutinul, au descoperit cercetătorii, ajută la blocarea enzimelor potențiale nocive, implicate în formarea cheagurilor de sânge. În cadrul acestui studiu, oamenii de știință au testat capacitatea a circa 500 de substanțe chimice diferite, inclusiv rutinul, de a bloca enzima PDI (protein disulfid isomerase). Dintre toate acestea, rutinul s-a dovedit cel mai eficient, constatându-se că reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge în artere și vene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?