Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Reţeta electronică va fi funcţională din iunie şi obligatorie din iulie


   Medicii pot prescrie, din iunie, rețete în sistem electronic, acest program urmând să devină obligatoriu începând cu 1 iulie, a declarat vineri, directorul general al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Dorin Ionescu. „Sistemul privind prescrierea electronică a rețetelor este pregătit să intre în funcțiune la 1 iunie. Astfel, medicii ar putea prescrie rețetele în acest sistem începând cu acestă zi, dar nu vor fi obligați. Este nevoie de o pregăire în acest sens”, a explicat Dorin Ionescu.
   Directorul general al CNAS a mai spus că, începând din 1 iulie, medicii vor fi obligați să prescrie rețetele în sistem electronic. „Din 1 iulie, însă, medicii vor fi obligați să prescrie rețetele în sistem electromic. Totuși, timp de câteva luni, prescrierea electronică va funcționa în paralel cu cea clasică, până la sfârșitul anului”, a adăugat Ionescu.
   Potrivit CNAS, avantajul prescripției electronice este acela că vor fi asigurate siguranța tratamentului și reducerea riscului de complicații prin evitarea erorilor de prescriere și acuratețea informației. De asemenea, un alt avantaj al acestui tip de prescriere vizează predictibilitatea consumului de medicamente și un management performant.
   Potrivit medicilor, acest sistem este benefic dacă nu încarcă medicul cu hârtii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?