Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Planuri de amenajare pentru grădinile cu dimensiuni reduse


   Există multe persoane pasionate de flori și de grădinărit în general, însă din păcate locuiesc în orașe mari și aglomerate unde de cele mai multe ori betoanele încinse din timpul verii și poluarea estompează farmecul parcurilor și a zonelor verzi, care devin din ce în ce mai puține. Totuși este bine de știut că fiecare colțisor de pământ pe care îl deținem, fie el și foarte mic, poate fi transformat cu efort minim, dar cu multă imaginație într-o oază minunată de relaxare și deconectare.
   În primul rând, trebuie să ne gândim la ce fel de flori dorim să plantăm și ce specii sunt potrivite pentru clima din zona în care ne aflăm sau în locuința noastră. Chiar și jardinierele amplasate pe pervazul ferestrelor sau ghivecele din micuțul balcon pot reprezenta o „escapadă” din cotidian și cu puțină inventivitate aceste spații se transformă într-un mic colț de rai.
   Iată câteva sfaturi utile pentru grădinarii începători care nu beneficiază de grădini mari, însă care își doresc un spațiu verde în jurul locuinței:
– în cazul dimensiunilor reduse ale spațiului, pe care urmează să-l amenajăm cu flori, este esențial să folosim orice colțisor liber
– este important fiecare detaliu, astfel trebuie să avem grijă la alegerea plantelor. O floare nepotrivită sau mai puțin aspectuasă poate distruge întreaga imagine a mini-grădinei.
– regula de bază este cea binecunoscută indiferent de domeniu: „mai puțin reprezintă mai mult”. Cu alte cuvinte, cu cât plantăm o diversitate redusă de flori, cu atât va fi mai frumos colțul nostru de rai.
   Concluzia este una singură și a fost demonstrată de mai mulți cercetători de-a lungul timpului: grădinăritul este o activitate pentru sănătatea fizică și mentală a fiecăruia dintre noi. Trăim în secolul vitezei, a comercialului, a artificialului, a poluării și a betoanelor încinse și tocmai de aceea este vital să ne facem timp pentru recreerea trupului și a sufletului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?