Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Serviciu gratuit de sesizare a abuzurilor din sistemul medical


   Portalul MedAlert.ro – serviciul gratuit de sesizare a abuzurilor din sistemul medical românesc – va fi lansat la sediul Romanian-American Foundation din București. MedAlert este o platformă online prin care pacienți și medici pot sesiza abuzuri, cazuri de corupție și malpraxis din sistemul medical românesc. 
   Echipa MedAlert va prelua sesizările și va urmări reacția și eficiența răspunsului autorităților responsabile, asigurând expunerea în media a cazurilor de corupție și de lipsă de transparență a celor responsabili.
   Cea mai mare problemă pe care românii o atribuie sistemului sanitar românesc este corupția. Inițiatorii portalului apreciază, într-un comunicat, că, deși românii plătesc în medie 600 euro anual pentru asigurări medicale, sistemul este în continuare subfinanțat, iar de la pacienți se așteaptă șpagă înaintea recunoștinței.
   Potrivit acestora, ‘’medicii din România sunt forțați să devină complici tăcuți la corupția din sistem, fiind tratați cu salarii de mizerie și victime ale birocrației și unei legislații neclare’’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?