Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Cum amenajăm o grădină pentru fluturi?


   Grădinăritul s-a transformat de-a lungul anilor într-o adevărată artă și o mare pasiune pentru tot mai multe persoane. Stresul cotidian și viața din ce în ce mai agitată și tensionată ne fac să simțim nevoia de a ne refugia undeva, într-o oază verde și liniștită.
   Orice grădinar pasionat se bucură de fiecare dată când observă că printre florile înflorite se zărește câte un mic vizitator: o gărgăriță, o albină sau un fluturaș frumos colorat. Fluturii din anumite specii reprezintă și o bucurie vizuală datorită aripilor lor în fel și fel de culori.
 
Ce este de fapt o grădină cu fluturi?
   O astfel de grădină poate fi amenajată practic oriunde, însă condiția de bază este să îndeplinească toate criteriile importante pentru ca fluturii să se simtă atrași și să conviețuiască în armonie cu celalalte insecte.
   Florile care vor fi plantate într-o astfel de grădină joacă rolul cel mai important, deoarece acestea sunt factorii care crează un mediu propice fluturilor. Astfel, acestea trebuie alese cu atenție, să emane o mireasmă îmbietoare și să fie o sursă bună de hrană pentru micile insecte, care dau viață grădinii noastre. Ideale sunt plantele precum ciulinii, salcia, scabiosa (sipica), garofițele, oregano sau lămâița.
O grădină special amenajată încât să atragem fluturașii viu colorați nu este doar un moft, o oază special creată pentru confortul nostru, ci și o reală rezervație naturală în care diferitele specii sunt bine protejate și ajutate să se mențină cât mai mult timp în viață. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?