Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Blejnar a demisionat de la şefia direcţiei marilor averi


   Fostul șef ANAF Sorin Blejnar a anunțat că demisionează de la conducerea departamentului care va controla marile averi și că va activa într-o firmă privată sau se va implica în politică. „Am decis să demisionez din funcția publică de director al Departamentului numit generic «Direcția de Control al Marilor Averi», din cauza faptului că sunt un om de onoare. În viitor voi activa în mediul privat, având deja câteva oferte de colaborare de la companii private, însă analizez în perioada următoare și varianta de a intra în politică”, a declarat fostul președinte ANAF.
   Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), în urmă cu două săptămâni, după ce Mihai Răzvan Ungureanu i-a reproșat că nu a atins ținta privind colectarea în două luni de venituri suplimentare reprezentând 1,5% din PIB prin combaterea evaziunii fiscale.
   După revocarea de la conducerea ANAF, Blejnar a revenit în funcția publică de conducere a departamentului care va controla marile averi, pe care a ocupat-o în vara anului trecut în baza Legii 188/1999 privind statutul funcționarilor publici.
   Primele discuții legate de înființarea acestui departament au fost inițiate în 2009 chiar de Blejnar, an în care acesta a inițiat, împreună cu fostul ministru de Finanțe Gheorghe Pogea, și programul de restructurare a administrației financiare, derulat împreună cu Banca Mondială.
   Blejnar se retrage de la conducerea departamentului de control al marilor averi în condițiile în care schimbarea sa din funcție era posibilă doar după parcurgerea mai multor etape aplicate în cazul funcționarilor publici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?