Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Proiect pentru „Pădurile Dacice“


   Camera Agricolă Vrancea a depus proiectul pentru finanțarea din fonduri europene a „Grupului de Acțiune Locală (GAL) Pădurile Dacice”. Consiliul Județean este partener în cadrul acestui GAL, care va avea ca scop atragerea de fonduri nerambursabile, în valoare maximă de 2.850.000 euro, prin accesarea măsurii 4.3.1.2. „Funcționarea Grupului de Acțiune Locală, dobândirea de competențe și animarea teritoriului” din cadrul Axei 4: Leader – FEADR.
   Din „Grupul de Acțiune Locală Pădurile Dacice” vor face parte parteneri publici și privați din localitățile Corbița, Boghești, Homocea, Ploscuțeni, Tănăsoaia, din județul Vrancea, și Brăhășești, din județul Galați. Acesta este al patrulea proiect de GAL depus de Camera Agricolă Vrancea în ultimul an. „Suntem încrezători că vom obține punctaj maxim și că încă o parte importantă din Vrancea va beneficia de finanțare prin parteneriat public privat”, a afirmat directorul Camerei Agricole, Gabriel Necula.
   Înființarea de GAL-uri pentru dezvoltarea economică a agriculturii vrâncene este una dintre inițiativele președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan. De altfel, administrația județeană este partener și în cadrul „Grupului de Acțiune  Locală Valea Rîmnicului”, al cărui proiect a fost deja depus pentru finanțare. În „Grupul Local de Acțiune Valea Rîmnicului” sunt parteneri publici și privați din localitățile Dumitrești, Chiojdeni, Jitia, Vintileasca, Poiana Cristei, Gura Caliței, Mera, Reghiu, Andreiașu de Jos, Broșteni, din județul Vrancea, precum și Buda, Valea Sălciei și Bisoca, din județul Buzău. 
   Grupurile de Acțiune Locală sunt entități constituite din reprezentanți ai sectorului public și privat, desemnați dintr-un teritoriu rural omogen, care trebuie să îndeplinească o serie de cerințe privind componența, teritoriul acoperit și care vor putea implementa o strategie integrată pentru dezvoltarea teritoriului.
   Efectele pe termen mediu și lung ale proiectelor pot fi remarcabile și totodată pot degreva autoritățile locale și județene de dislocarea anumitor fonduri pentru aceste teritorii. De exemplu, Grupul de Acțiune Locală Vrancea Sud-Est, proiect intrat în activitate efectivă și la care Consiliul Județean este partener, susține în prezent administrațiile locale în vederea accesării măsurii 322 pentru ca acestea să achiziționeze 5 buldo-excavatoare, care vor deservi aceste localități.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?