Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Record de vizitatori la Muzeul Vrancei


   Mii de elevi au vizitat secțiile Muzeului Vrancei, în cadrul proiectelor educaționale derulate în săptămâna „Åžcoala Altfel”. Numărul mare de vizitatori a însemnat și încasări mai mari, atât din vânzarea biletelor de intrare cât și a pliantelor sau vederilor.
   Directorul Muzeului Vrancei, istoricul Horia Dumitrescu, a afirmat că în perioada respectivă a fost înre-gistrat un recod de vizitatori. „Am avut un număr de 3.398 de persoane care au vizitat secțiile din Crângul Petrești, Åžtiințele Naturii, Muzeul Unirii, Muzeul de Istorie și secția de la Dragosloveni. Cei mai mulți elevi au fost la Muzeul Unirii, cu 1.323 de persoane”, a afirmat directorul Horia Dumitrescu.
   Acesta a precizat că de la începutul anului, s-a înregistrat o scădere a numărului de vizitatori. Sunt secții ale Muzeului unde vin chiar și 2-5 persoane în cursul unei săptămâni. „Lumea este săracă, oamenii se gândesc la ce să pună pe masă, nu la o vizită la Muzeu”, explică directorul.
Pentru a fi mai aproape de locuitorii județului, muzeografii vrânceni au demarat, în ultimii ani, câteva proiecte educaționale. Printre acestea se numără expozițiile anuale „Mărțișorul – tradiție și simbol”, derulate la începutul lunii martie. Doar anul acesta, aproape 1.400 de elevi din județ au trimis mărțișoare pentru expoziția cu vânzare, organizată la Muzeul Unirii.
   De asemenea, în perioada vacanței de vară este derulat proiectul educațional „Prietenii Muzeului”, o acțiune de popularizare a ofertei culturale către tânăra gene-rație din județ, care include vizite la obiectivele istorice din Vrancea sau la Rezervația Naturală „Cheile Tișiței”. Nu în ultimul rând, în ultimii trei ani au fost organizate Atelierele de Meșteșuguri Tradiționale la Muzeul Satului din Crângul Petrești. Aici, focșănenii i-au putut admira pe păstrătorii tradițiilor vrâncene în timp ce rea-lizau măști, instrumente muzicale populare, obiecte de metal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?