Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Opt ani de închisoare, după ce a ucis un bătrân


   Florentin Bălășoiu, tânărul acuzat de uciderea unui bătrân de 90 de  ani, va rămâne cu pedeapsa de opt ani de închisoare, la care a fost condamnat de Curtea de Apel Galați.
Zilele trecute, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins recursul formulat de inculpat. „Respinge, ca nefondat, recursul declarat de inculpatul Bălășoiu Florentin împotriva deciziei penale nr.9/A din 18 ia-nuarie 2012 a Curții de Apel Galați – Secția Penală și pentru Cauze cu Minori. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului, durata reținerii și arestării preventive de la 27 august 2011 la 10 aprilie 2012”, se arată în hotărâre, care este definitivă.
   Reamintim că fapta pentru care a fost condamnat Florentin Bălășoiu, datează din august 2011. Tânărul venise împreună cu mama sa la locuința nonagenarului. Femeia îl cunoștea pe bătrân, pe care îl ajutase în trecut la treburile de prin gospodărie.
   Mai întâi, cei trei au stat la masă, au discutat și au consumat băuturi alcoolice. Potrivit declarației inculpatului, la culcare, bătrânul ar fi încercat să o oblige pe mama sa să întrețină relații sexuale. Supărat pe comportamentul bătrânului, băiatul s-a năpustit asupra lui și l-a lovit până l-a lăsat fără suflare.
   Florentin a ales să recunoască fapta, așa cum a fost ea reținută în rechizitoriu, pentru a beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei. În fața instanței de judecată, la primele termene a fost prezentă și fosta asistentă maternală a lui Florentin, care a susținut că imoralitatea mamei naturale l-a adus în această situație. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?