Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO: „Miss Primăvara“ la Şcoala Postliceală Sanitară „Hippocrate“


  

 

   Un spectacol de poveste a fost, vineri seară, în clubul TMC din Focșani, care a fost gazda concursului „Miss Primăvara 2012”, organizat de reprezentanții Åžcolii Postliceale Sanitare „Hippocrate”. Concurentele, 12 fete de împărat, au creat un spectacol original, prin care au transmis un mesaj de toleranță și dragoste, sub forma unui basm plin de lirism.
   Spectacolul a fost diferit față de un concurs de miss obișnuit. Fetele nu au defilat pe podium în ținute provocatoare și dansuri lascive, ci au antrenat publicul și juriul într-o poveste frumoasă, cu teatru, dans, muzică și poezie. La atmosfera de basm au contribuit și ținutele deosebite purtate de concurente, dar și machiajul original. Fetele, împărțite în șase echipe a câte două candidate, au întruchipat, în opoziție binele și răul, calități umane precum toleranța, iubirea și respectul, în contradicție cu ura, indiferența și răul.
   La prima probă, de text, concurentele au luat câte un membru al juriului pe scenă și, prin versuri meșteșugite, și-au prezentat calitățile. La cea de-a doua probă, fetele au adus câte un dar împăratului, pentru a întruchipa înțelepciunea, arta, toleranța, conștiința, pacea și libertatea, precum o pereche de porumbei sau o clepsidră.
   La ultima probă, cea de atitudine, concurentele au dansat pe ritmuri de muzică celtică. La final, misiunea juriului nu a fost deloc ușoară. Titlul de „Miss Primăvara” a fost adjudecat de Teodora Flodoroiu. S-au mai acordat premii pentru: cel mai frumos dar – Simona Apostu și Alina Drumea, cea mai frumoasă ținută – Camelia Dinu, cel mai original text – Bianca Pavel și cel mai frumos cuvânt – Georgiana Cosma. Toate  concurentele au primit diplome de participare. „Cu mari emoții am participat la acest eveniment. Vă felicit, sunteți cu toții extraordinari!”, le-a spus elevelor de la „Hippocrate” consilierul local Rodica Boboc, președintele juriului.
   Åži Cristina Nedelcu, directorul Åžcolii Sanitare „Hippocrate”, a adresat celor prezenți cuvinte frumoase: „Să dea Dumnezeu să fiți împovărați de lumină și dragoste, să reușiți să schimbați lumea, pentru că este nevoie de educație, pace, toleranță și să alegem ce este mai frumos pe acest pământ”. 
   Balul Primăverii a fost organizat în parteneriat cu Asociația Centrul de Voluntariat Vrancea, condus de consilierul județean Gabriel Nedelcu, soțul Cristinei Nedelcu. De menționat este faptul că unii elevi de la „Hippocrate” doresc să plece în străinătate după ce termină cursurile, pentru a face artă din medicină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?