Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO şi GALERIE FOTO: Monitorul a fost la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau“


  

 

   Periplul nostru prin licee în cadrul campaniei „Monitorul vine în liceul tău” a continuat ieri la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”. Elevii ne-au întâmpinat cu brațele deschise, dornici să discute cu noi.
   După ce ne-au urat bun venit în instituția de învățământ unde studiază, am început să le vorbim adolescenților despre secretele meseriei de jurnalist, cum se redactează o știre, cum este selectată o știre interesantă din sumedenia de informații care ne sunt oferite în fiecare zi.
   Elevii au fost curioși să afle cum ajung în presă informații de cele mai multe ori confidențiale, dar și cum poți fi la curent în permanență cu evenimentele. Am încercat să explicăm, pe înțelesul tuturor, că meseria de jurnalist poate fi interesantă și captivantă dacă este făcută cu pasiune. Adolescenții au răsfoit paginile ziarelor pe care le-am oferit în clasă și ne-au făcut chiar sugestii despre ceea ce ar vrea ei să citească în edițiile viitoare. Unii spun că sunt preocupați de modificările aduse de noua lege a educației și ar fi interesant să găsească în paginile Monitorului de Vrancea, cele mai importante capitole din noua lege a educației, dar și din alte legi de interes. De asemenea, elevii ne-au spus că sunt interesați de ști-rile sportive, în special cele locale, dar vor să afle și mai multe despre scandalurile dintre cadrele didactice din județ. Am încercat să notăm toate doleanțele elevilor și le-am promis că vom face tot ce ne stă în putință pentru a ne conforma cerințelor și a fi cât mai atractivi.   
   Elevii ne-au ascultat cu mult interes, dar totuși ne-au mărturisit că nu și-ar dori să facă o carieră din jurnalism pentru că aceasta ar presupune prea mult stres și o atenție sporită din partea lor. Elevii ne-au asigurat că ne vor fi mereu alături, vor citi întotdeauna articolele care îi interesează, dar totodată, ne vor semnala orice situație, în momentul în care vor considera că li se încalcă drepturile sau vor avea ceva cu adevărat important de spus.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?