Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Bâlbâieli la subvenţiile pentru ovine


   Crescătorii de ovine sunt bulversați de bâlbâielile guvernanților în acordarea subvențiilor pentru animale în acest an. Deși la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au apărut deja afișele cu începerea depunerii cererilor pentru aceste subvenții, nici până acum nu a fost aprobat actul normativ cu condițiile care trebuie îndeplinite de crescători.
   Teoretic, cererile pot fi depuse începând cu 9 aprilie și până la 18 mai 2012.
Practic, ținând cont de harababura din Ministerul Agriculturii, proprietarii de animale ar putea veni la APIA abia peste două săptămâni.
   De altfel, abia ieri a fost publicat pe site-ul ministerului un proiect de ordin care conține procedurile obligatorii pentru crescătorii de animale. Astfel, solicitanții trebuie să depună cererea vizată de asociațiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite la centrul APIA pe raza căruia se află înregistrată exploatația. Cererea trebuie să fie însoțită de buletinul de identitate/cartea de identitate/codul unic de înregistrare/certificatul de înre-gistrare.
   Asociațiile crescătorilor de ovine trebuie să depună la APIA documente precum certificatul de înregistrare fiscală, hotărârea judecătorească de constituire a asociației, statutul asociației și completările la statut, după caz, bilanțul contabil anual pentru anul anterior solicitării primei, depus și înregistrat la administrația financiară, documentul care atestă relația de muncă dintre asociație și specialist.
   Pe lista condițiilor impuse pentru obținerea subvenției la ovine, crescătorul trebuie să mențină efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicită prima „la adresa menționată în cerere pe perioada de retenție până la data de 20 august 2012”. Ulterior, APIA va întocmi și transmite Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, până în data de 1 octombrie 2012, situația centralizatoare cu efectivele de animale eligibile la plata subvențiilor, în vederea stabilirii cuantumului pe cap de animal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?