Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Ion Lucian, înmormântat cu onoruri militare


   Actorul Ion Lucian, fondatorul Teatrului Excelsior, a fost înmormântat, marți, la cimitirul Bellu din Capitală, cu onoruri militare, în aplauzele a sute de colegi de breaslă, prieteni și admiratori. Printre cei care au venit la slujba de înmormântare de la cimitirul Bellu s-au numărat actorii George Mihăiță, George Ivașcu, Sebastian Papaiani, Ion Haiduc, Marin Moraru, Virgil Ianțu, Cornel Todea, Cristian Åžofron, cantautorul Nicu Alifantis.
   Ion Haiduc l-a descris pe Ion Lucian ca fiind „actorul cu cei mai mulți spectatori”, în timp ce Sebastian Papaiani a rememorat întâlnirea cu maestrul, din tinerețe. Papaiani a spus că lui Ion Lucian îi plăcea să construiască și să îndrume  tinerii. El a mai amintit de lupta lui Ion Lucian pentru a construi noul Teatru Excelsior din București, dar și modul în care actorul a inspirat și a ajutat generații întregi de artiști. La înmormântare au participat peste 300 de persoane.
Mormântul lui Ion Lucian se află pe Aleea Artiștilor, alături de criptele unde se odihnesc Emil Hossu, Cristian Pațurcă și Tatiana Stepa.
   Actorul Ion Lucian, care a murit sâmbătă seară, poate fi descris ca o persoană care și-a petrecut întreaga viață sub semnul teatrului; una dintre cele mai mari bucurii pe care acesta le-a avut a fost deschiderea, anul trecut, a noului sediu al Teatrului Excelsior din Capitală, al cărui director a fost.
Ion Lucian urma să primească, în martie, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) din Capitală, dar ceremonia a fost amânată, din cauza bolii artistului. El a fost internat pe 11 martie, la Spitalul de Urgență Floreasca din București, cu suspiciune de bronhopneumonie și anemie, iar sâmbătă seară, maestrul a trecut în neființă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?