Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Hola, Mallorca!


   Ce pot să spun despre Mallorca?  În câteva cuvinte, nu pot să spun decât dragoste la prima vedere! Mallorca, cea mai mare insulă din arhipeleagul Balearic, a fost și este ca un magnet pentru turiști. Este pur și simplu fascinantă.  Dacă ai ajuns odată în acest loc, este imposibil să nu-ți dorești  să revii.
   Å¢ărmul  maiorchin, cu apele sale limpezi și clare,  de un albastru în cele mai teribile nuanțe, cu plaje late de nisip alb și fin străjuite de palmieri și cu numeroase golfuri încântătoare te-a vrăjit pe loc. Fie că alegi coasta de sud-vest, cea de sud-est, sau nordul insulei, vacanța ta este garantat una reușită!  Există stațiuni și hoteluri pentru toate gusturile, vârstele și pentru toate buzunarele. De la liniștitele stațiuni Paguera și Santa Ponsa, la dinamicul Magalluf – aflate pe coasta de vest a Palmei, trecem pe partea de est, unde se întind în șir indian binecunoscutele C’an Pastilla, efervescenta Playa de Palma și S’Arenal, unite de o promenadă lungă și frumoasă, cu numeroase terase, baruri, restaurante, magazine.
   Însă asta nu e tot. Mallorca este mult mai mult decât plajă, soare, mare. Mallorca înseamnă și istorie, tradiție, civilizație, cultură. Capitala insulei – Palma – este pur și simplu fermecătoare. Catedrala La Seu, semeață și impunătoare, stă de veghe parcă la marginea orașului, iar portul aflat în imediata apropiere, mereu plin de vase de croazieră și ambarcațiuni dintre cele mai luxoase te salută maiestuos. Odată intrat în inima orașului vechi, te pierzi printre străduțele înguste încărcate de istorie, care te poartă spre palate, piețe, biserici, clădiri vechi, muzee și numeroase alte obiective culturale. Nu sunt de ratat: Muzeul Architectural Pueblo Espanol, Palatul Almudaina, Baile Arabe, Muzeul de Artă Spaniolă Contemporană, Biserica Santa Eulalia, ceva mai departe Castelul Bellver și încă multe altele.
   Åži ca să îți faci o imagine de ansamblu asupra insulei, trebuie neapărat să pătrunzi în inima ei, să strabați serpentinele amețitoare din munții Tramuntana, să-ți tragi sufletul lângă SaCalobra la „Torrente de Pareis” – unul dintre cele mai mari canioane mediteraneene, să te îmbarci apoi pe vas și să ajungi în pitorescul Port de Soller, din care nu ți-ai mai dori niciodată să pleci, să admiri în drum spre Soller minunatele livezi de lămâi și portocali, și apoi cu trenulețul de epocă să  străbați un traseu de o frumusețe rară prin munți și tuneluri.
   De asemenea, să pui neapărat pe lista de „must see” următoarele: Valldemossa, un idilic și pitoresc sat de munte, loc preferat de-a lungul timpului de numeroși scriitori și celebrități, măcar unul din cele patru parcuri naturale: S’Albufera, Mondrago, Dragonera și LLevant Peninsula, portul Porto Cristo cu vizitarea Peșterii Dragonului (care adăpostește unul dintre cele mai mari lacuri subterane din lume), Pollenca, orășelul medieval Alcudia, toate de o frumusețe incredibilă, Palma Aquarium, Marineland, Aqualand.
   Iar seara rezervăți-o pentru un minunat spectacol de flamenco, un concert de muzică clasică sau distrează-te într-unul din numeroasele cluburi și discoteci existente atât în Palma, cât și în stațiuni.
   Insula perlelor, a măslinilor și a migdalilor oferă atât de multe posibilități de relaxare, cultură, distracție, divertisment, shopping încât îți transformă vacanța într-o experiență extraordinar de plăcută și interesantă. Până pe 30 aprilie puteți beneficia de reducerile pentru early booking care sunt de până la 20% pentru destinația Palma de Mallorca.

   Vă așteptăm la agenția PARALELA 45, filiala Focșani, strada Cuza-Vodă, Nr. 10 (telefon 0237.633.663),  iar pe posesorii de CARD AVANTAJ îi anunțăm că își pot achiziționa vacanța în 3 rate egale, fără dobândă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?